Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 302

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Uppskatta livet
  Uppskatta livet
  210 SEK

  I "Uppskatta Livet" bjuder Peter in läsarna till en resa genom sitt eget liv, delar med sig av sina erfarenheter och visar hur en enkel förändring i tankesätt kan omdana ens verklighet.

  Läs mer
 2. Skolskav
  Skolskav
  176 SEK 220 SEK

  Skolskav ger en unik inblick i författarens yrkesresa under utvecklingen av ”En skola för alla,” regeringens skolreform som utformades under 1940-talet och som pågår fortfarande.

   

  För alla som är intresserade av den svenska skolans utveckling är Skolskav ett måste. Den ger en omfattande bild av den svenska skolvärlden, från författarens egen skolgång till ledande befattningar inom större organisationer.

   

  Berättelsen spänner över varje årtionde från 1960-talet. Den speglar 1970-talet då förändringar i kunskapssynen blev en het debatt, krävande att lärare utvecklade individualiserad undervisning. Hur skulle skolan kunna leva upp till läroplanens intentioner? Varför blev det så svårt?

   

  Under två decennier kring millennieskiftet genomgick hela den offentliga sektorn en kraftig decentralisering.

   

  Läsaren får följa författaren som skolledare, utvecklingschef och organisationskonsult. När de övergripande skolläroplanerna inte fick önskat resultat, ingrep regeringen och riksdagen genom att flytta huvudmannaansvaret från stat till kommun, implementera mål- och resultatstyrning av skolsystemet och senare kräva systematiskt kvalitetsarbete.

   

  Kompetensen att styra och organisera på den mottagande nivån var helt enkelt otillräcklig.

  Läs mer
 3. Vi måste tala om döden
  Vi måste tala om döden
  176 SEK 220 SEK

  Vi måste prata om döden, för den är en del av livet och det naturliga avslutet.

  Läs mer
 4. Uppfylla. Din guide till välmående och produktivitet
  Uppfylla. Din guide till välmående och produktivitet
  176 SEK 220 SEK

  Hej! Får jag vara din vän? En vän som alltid vill ditt bästa. En vän som lyssnar, finns vid din sida och guidar dig.

   

  Läs mer
 5. 365 dagar med ledord
  365 dagar med ledord
  176 SEK 220 SEK

  Min bok är en årsbok som påminner om det goda i livet och betonar tacksamhetens värde för välbefinnande. Den har tomma rader där du dagligen kan fylla i det du är tacksam för, från en enkel kopp kaffe till att vakna frisk varje morgon.

  Läs mer
 6. Från nyfödd till känsla av sammanhang
  Från nyfödd till känsla av sammanhang
  176 SEK 220 SEK

  Vi som skrivit denna bok brinner för att dela med oss av kunskapen om utvecklingsstödjande kommunikation. Vi visar hur vuxna kan stödja barns utveckling och lärande genom ett positivt bekräftande förhållningssätt.

  Läs mer
 7. Toxiska relationer
  Toxiska relationer
  176 SEK 220 SEK

  I TOXISKA RELATIONER får vi följa tretton personer, fyra män och nio kvinnor, som alla haft oturen att hamna i en relation med en destruktiv partner. Deras berättelser visar på de förödande konsekvenserna av att vara fast i sådana relationer och ger en djup inblick i olika former av destruktivitet.

  Läs mer
 8. Mötet med en narcissist
  Mötet med en narcissist
  176 SEK 220 SEK

  Mötet med en narcissist är delad i två delar. I första delen får du möta Hanna, en kvinna som mitt i livet efter en tuff och uppslitande skilsmässa träffar John. Hanna som är törstig på kärlek och bekräftelse faller som en fura för John. Men är allt bara ett maktspel eller är hennes känslor besvarade? Genom hela första delen löper det generella mönstret i en våldsam relation som en röd tråd genom berättelsen. Det är en målande, intim och detaljerad beskrivning av hur lätt vi kan hamna i händerna på fel person.

  Läs mer
 9. Närvarons magi
  Närvarons magi
  199 SEK
  Ibland kan vi vara med om närmast magiska stunder som hjälper oss att landa i total närvaro. Det kan vara på promenaden där vi upplever naturens storslagenhet eller i ett möte som efterlämnar ett djupt avtryck inombords.
  Stundens närvaro blir en påminnelse om den närvaro som finns djupt inom oss. Närvaron för oss till nuets rum, ett rum som kan öppna för mötet med oss själva, med varandra och med en större närvaro bortom ord och tankar.
  Kroppen är en fantastisk ledsagare till kunskap om detta rum, ett rum med den livskragt som bara det närvarande nuet bär, en födelseplats för det som kan ge hoppet liv. Kroppsnärvaro och kroppsburen själavård kan öppna upp för en fördjupad förståelse av oss själva, där kropp, själ och ande befinner sig i ständig samverkan. 
  Boken Närvarons magi vill ge dig som läsare en möjlighet att komma i djupare kontakt med dig själv och utforska vad som rör sig i ditt inre. Genom bokens tankar, närvaroövningar, meditationer, rörelse- och skrivövningar ges du verktyg i vardagen för att öva din egen förmåga till större närvaro och mottagande av det som är i stunden.
   
  AnneLi Amilon är präst i Svenska kyrkan.
  Hon är utbildad dansterapins grunder och legitimerad yogaterapeut. I arbetet med helande rörelse & läkande dans, terapeutisk yoga, meditation och restorativt skrivande, har insikten om kroppsnärvaro som en väg till läkande helande och upplevelse av mening fördjupats.
   
  AnneLi har tidigare skrivit böckerna Frälsarkransen Metod bok och Barn och Frälsarkransen (Verbum förlag) samt Dansa med universum (Vulkan).
  Läs mer
 10. Jag duger!
  Jag duger!
  176 SEK 220 SEK

  Hur kan det vara att leva med flera diagnoser och samtidigt ha ett arbete? Vad gör man när skammen infinner sig, orken tryter och sjukskrivningsdagarna samlas på hög? Vad kan man göra för att klara av arbetslivet?

   

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 302

Sida
per sida
Sätt fallande sortering