Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 301

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Uppfylla. Din guide till välmående och produktivitet
  Uppfylla. Din guide till välmående och produktivitet
  176 SEK 220 SEK

  Hej! Får jag vara din vän? En vän som alltid vill ditt bästa. En vän som lyssnar, finns vid din sida och guidar dig.

   

  Läs mer
 2. 365 dagar med ledord
  365 dagar med ledord
  176 SEK 220 SEK

  Min bok är en årsbok som påminner om det goda i livet och betonar tacksamhetens värde för välbefinnande. Den har tomma rader där du dagligen kan fylla i det du är tacksam för, från en enkel kopp kaffe till att vakna frisk varje morgon.

  Läs mer
 3. Från nyfödd till känsla av sammanhang
  Från nyfödd till känsla av sammanhang
  176 SEK 220 SEK

  Vi som skrivit denna bok brinner för att dela med oss av kunskapen om utvecklingsstödjande kommunikation. Vi visar hur vuxna kan stödja barns utveckling och lärande genom ett positivt bekräftande förhållningssätt.

  Läs mer
 4. Toxiska relationer
  Toxiska relationer
  176 SEK 220 SEK

  I TOXISKA RELATIONER får vi följa tretton personer, fyra män och nio kvinnor, som alla haft oturen att hamna i en relation med en destruktiv partner. Deras berättelser visar på de förödande konsekvenserna av att vara fast i sådana relationer och ger en djup inblick i olika former av destruktivitet.

  Läs mer
 5. Mötet med en narcissist
  Mötet med en narcissist
  176 SEK 220 SEK

  Mötet med en narcissist är delad i två delar. I första delen får du möta Hanna, en kvinna som mitt i livet efter en tuff och uppslitande skilsmässa träffar John. Hanna som är törstig på kärlek och bekräftelse faller som en fura för John. Men är allt bara ett maktspel eller är hennes känslor besvarade? Genom hela första delen löper det generella mönstret i en våldsam relation som en röd tråd genom berättelsen. Det är en målande, intim och detaljerad beskrivning av hur lätt vi kan hamna i händerna på fel person.

  Läs mer
 6. Närvarons magi
  Närvarons magi
  199 SEK
  Ibland kan vi vara med om närmast magiska stunder som hjälper oss att landa i total närvaro. Det kan vara på promenaden där vi upplever naturens storslagenhet eller i ett möte som efterlämnar ett djupt avtryck inombords.
  Stundens närvaro blir en påminnelse om den närvaro som finns djupt inom oss. Närvaron för oss till nuets rum, ett rum som kan öppna för mötet med oss själva, med varandra och med en större närvaro bortom ord och tankar.
  Kroppen är en fantastisk ledsagare till kunskap om detta rum, ett rum med den livskragt som bara det närvarande nuet bär, en födelseplats för det som kan ge hoppet liv. Kroppsnärvaro och kroppsburen själavård kan öppna upp för en fördjupad förståelse av oss själva, där kropp, själ och ande befinner sig i ständig samverkan. 
  Boken Närvarons magi vill ge dig som läsare en möjlighet att komma i djupare kontakt med dig själv och utforska vad som rör sig i ditt inre. Genom bokens tankar, närvaroövningar, meditationer, rörelse- och skrivövningar ges du verktyg i vardagen för att öva din egen förmåga till större närvaro och mottagande av det som är i stunden.
   
  AnneLi Amilon är präst i Svenska kyrkan.
  Hon är utbildad dansterapins grunder och legitimerad yogaterapeut. I arbetet med helande rörelse & läkande dans, terapeutisk yoga, meditation och restorativt skrivande, har insikten om kroppsnärvaro som en väg till läkande helande och upplevelse av mening fördjupats.
   
  AnneLi har tidigare skrivit böckerna Frälsarkransen Metod bok och Barn och Frälsarkransen (Verbum förlag) samt Dansa med universum (Vulkan).
  Läs mer
 7. Jag duger!
  Jag duger!
  176 SEK 220 SEK

  Hur kan det vara att leva med flera diagnoser och samtidigt ha ett arbete? Vad gör man när skammen infinner sig, orken tryter och sjukskrivningsdagarna samlas på hög? Vad kan man göra för att klara av arbetslivet?

   

  Läs mer
 8. Ger inte upp! Vägar ut ur mörket
  Ger inte upp! Vägar ut ur mörket
  220 SEK

  Ger inte upp! Vägar ut ur mörkret

  Vad skulle du göra om något av dina sinnen plötsligt slutade fungera? Eller om du skulle få en obotlig svår sjukdom? Det är tankar vi ofta skakar av oss med en obehagskänsla. Det där som bara händer andra. Men det var det som hände Mirjam.

   

  År 2012 fick Mirjam en ovanlig autoimmun sjukdom som gjorde att hon blev helt blind. En händelse som fullständigt vände upp och ner på hennes liv. Från att vara påväg ut i vuxenvärlden kastades hon in i en total beroendeställning. Hon skjutsades hit och dit mellan sjukhusen men synen var förlorad. Blindheten och nedtryckta känslor ledde till en så djup depression att hon försökte avsluta sitt liv.

   

  I boken får du följa Mirjams kamp och hur hon kämpade sig tillbaka till ljuset. Dessutom innehåller boken intervjuer samt tips från experter som ger dig råd om hur du tar dig igenom kriser och sjukdomar.

   

  "Ger inte upp!" ger varje människa hopp om att oavsett vilken situation man befinner sig i, kan man ta sig igenom den.

  Läs mer
 9. Hon med många namn
  Hon med många namn
  295 SEK

  Prosa och dikt löper genom hela boken. Siv Stefanssons liv finns här på dessa rader, ett livsöde som speglar många av oss. Oavsett vad, var och en varit med om, men speciellt för de som aldrig blivit hörda.

  Läs mer
 10. Föräldrarkraften
  Föräldrarkraften
  176 SEK 220 SEK

  Föräldrarkraften är en informativ bok som är oumbärlig för föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Författaren förklarar olika diagnoser, vad de innebär och vilka problem som är relaterade till dem.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 301

Sida
per sida
Sätt fallande sortering