Vem kan jag tro på? Om den motsägelsefulla tilliten av Kjell Byström

ISBN

9789188759368

Förlag

Ethos Förlag

Författare

Kjell Byström

Formgivare

Tomas Arfert

Bandtyp

danskt_band

Utgivningsdatum

Sidor

154

Språk

swe swe

Vem kan jag tro på? Om den motsägelsefulla tilliten av


Loading Uppdaterar varukorg...

Beskrivning:

Utan tillit kan vi inte leva ett bra liv. Vi behöver tro att människor talar sanning och vill oss väl. Samtidigt måste vi sätta våra gränser, sortera och kritiskt granska. Lita på dem som visar sig vara värda vår tilltro.

Hållbar trovärdighet, genomtänkt tillit och en konstruktiv misstro är tre nödvändiga inre tillgångar som vi både får och själva skapar. Boken Vem kan jag tro på? handlar om hur dessa tre resurser skapas och kan användas. Med hjälp forskare inom psykologi och sociologi blir det lättare att förstå dessa processer.

Boken har två delar. Den första beskriver vad tillit är och hur vi som individer använder oss av den. Den andra har samhället i fokus och bygger på konkreta exempel från skiftande miljöer och sakområden.

Kjell Byström, född och uppvuxen i Norrbotten, studier i Uppsala, filosofi och teologi, teol. lic. Arbetade några år som lärare, präst och var under elva år ansvarig för fortbildning av präster.

Arbetsfältet utvidgades men även som konsult och samtalspartner stod lärande och utveckling i centrum. Ledarskap, organisation och hantering av konflikter stod ofta på dagordningen hos företag och organisationer. De senaste trettio årens erfarenheter gav inspiration och motiv att forska och skriva om tillit och trovärdighet.

 

LoadingUppdaterar...