Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 259

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Vad håller ni på med?
  Vad håller ni på med?
  159 SEK

  Rebecca Weidmo Uvell har de senaste åren jagat slöseri, hyckleri och pampfasoner. Dels i sin tidigare roll som Slöseriombudsman, dels i granskningar på sin uppmärksammade blogg www.uvell.se och som krönikör. Nu samlar hon de värsta exemplen i en bok.

  Läs mer
 2. Vår bästa tid är nu : Sverige ett föregångsland eller på kollapsens rand
  Vår bästa tid är nu : Sverige ett föregångsland eller på kollapsens rand
  45 SEK

  Blir det värre? Går samhällsutvecklingen i Sverige åt fel håll? Allt fler har de senaste åren hävdat att kriminaliteten ökar, att terrordåden blir fler att integrationen misslyckats, att det är kris i skolan och att sjukvården inte fungerar. Sverige har ibland framställts som ett land som står vid kollapsens rand. I denna bok hävdas att den verklighetsbeskrivningen inte stämmer.

  Läs mer
 3. Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn.
  Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn.
  179 SEK

  Det här är en bok för dem som är intresserade av det livsfarliga äventyrets lockelse, av att göra det rätta i avgörande situationer, av kamratskap och lojalitet men även för dem som vill veta mer om militär taktik i strid, vilket skildras detaljerat med adrenalinfylld inlevelseförmåga.

  Läs mer
 4. Kampen om Mosul
  Kampen om Mosul
  179 SEK

  KAMPEN OM MOSUL är den fristående uppföljaren till succéboken KONTAKT! och ger läsaren unik inblick i hur ett specialförband opererar i kampen mot terrorismen från planering, övning och materiel till mötet med en av världens brutalaste terrororganisationer på fältet och inte minst om krigets oskyldiga offer.

  Läs mer
 5. En Brunråttas Bekännelser : essäer, iakttagelser
  En Brunråttas Bekännelser : essäer, iakttagelser
  159 SEK

  Jens Ganman musiker, författare och är mångårig medarbetare på SR och SVT. Han har skrivit flera romaner samt den uppmärksammade reportageboken ”Det Lilla Landet Som Kunde” tillsammans med Mustafa Panshiri.

  Läs mer
 6. THE SWEDISH MEDIA SYSTEM - THE LAST BASTILLE
  THE SWEDISH MEDIA SYSTEM - THE LAST BASTILLE
  249 SEK

  "The media’s role is tremendously bad and therefore its acting in the society should be examined under the loop"

  Läs mer
 7. Bilden av Sverige : en personlig resa
  Bilden av Sverige : en personlig resa
  45 SEK

  Drev som ödelägger och förstör. Intriger, skvaller och vänner som sviker. Smutskastning och rena lögner i ett allt hätskare debattklimat. Sammandrabbningar med nätaktivister och våldsamma strider i sociala medier. Aktörer som hungrar efter makt och skrupelfria karriärister som är beredda att sälja ut sin heder för att plocka en politisk poäng. En fantasieggande thriller från filmskaparna i Hollywood? Inte alls. Bara konsekvenserna av en till synes harmlös tjeckisk tv-intervju, där författaren Katerina Janouch den 9 januari 2017 gav sin bild av Sverige. Det som följde saknar motstycke i svensk mediehistoria.Debatten som uppstod ruckade Åsiktskorridoren och fick självaste statsministern Stefan Löfven att ta avstånd. Det här är berättelsen om vad som hände sen under året som följde.

  Läs mer
 8. Kampen om Mosul
  Kampen om Mosul
  45 SEK

  En unik inblick i återtagandet av Mosul från terrorsekten IS en osminkad och detaljrik berättelse om hur ett specialförband opererar i strid, våldsam död, kamratskap i främsta linjen och krigets oskyldiga offer. Svenske elitsoldaten Axel Stål är tillbaka i stridens hetta.

  Läs mer
 9. Att begära en annan ordning. Ledartexter i urval 2017-2020
  Att begära en annan ordning. Ledartexter i urval 2017-2020
  169 SEK

  Nationalism och militarism erbjuder särskilt män en möj - lighet att få vara hjältar. Att ifrågasätta de fantasier som torgförs blir kränkande och ett hot mot denna möjlighet.

  Läs mer
 10. me too : Så går vi vidare - Röster, redskap och råd
  me too : Så går vi vidare - Röster, redskap och råd
  175 SEK

  #metoo Så går vi vidare är ett samtidsdokument över en rörelse som sällan skådats i Sverige och världen. Bokens syfte är att hålla debatten vid liv och även inkludera grupper som inte känt att rörelsen handlar om dem. Me too berör oss alla oavsett om man själv drabbats och oavsett vidden och graden av utsatthet. Tystnaden har fått råda tillräckligt länge. 

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 259

Sida
per sida
Sätt fallande sortering