Samhälle & politik

Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 251

Page
per sida
Sätt fallande sortering
 1. THE SWEDISH MEDIA SYSTEM - THE LAST BASTILLE
  THE SWEDISH MEDIA SYSTEM - THE LAST BASTILLE
  249 SEK

  "The media’s role is tremendously bad and therefore its acting in the society should be examined under the loop"

  Läs mer
 2. Bilden av Sverige : en personlig resa
  Bilden av Sverige : en personlig resa
  45 SEK

  Drev som ödelägger och förstör. Intriger, skvaller och vänner som sviker. Smutskastning och rena lögner i ett allt hätskare debattklimat. Sammandrabbningar med nätaktivister och våldsamma strider i sociala medier. Aktörer som hungrar efter makt och skrupelfria karriärister som är beredda att sälja ut sin heder för att plocka en politisk poäng. En fantasieggande thriller från filmskaparna i Hollywood? Inte alls. Bara konsekvenserna av en till synes harmlös tjeckisk tv-intervju, där författaren Katerina Janouch den 9 januari 2017 gav sin bild av Sverige. Det som följde saknar motstycke i svensk mediehistoria.Debatten som uppstod ruckade Åsiktskorridoren och fick självaste statsministern Stefan Löfven att ta avstånd. Det här är berättelsen om vad som hände sen under året som följde.

  Läs mer
 3. Kampen om Mosul
  Kampen om Mosul
  45 SEK

  En unik inblick i återtagandet av Mosul från terrorsekten IS en osminkad och detaljrik berättelse om hur ett specialförband opererar i strid, våldsam död, kamratskap i främsta linjen och krigets oskyldiga offer. Svenske elitsoldaten Axel Stål är tillbaka i stridens hetta.

  Läs mer
 4. me too : Så går vi vidare - Röster, redskap och råd
  me too : Så går vi vidare - Röster, redskap och råd
  175 SEK

  #metoo Så går vi vidare är ett samtidsdokument över en rörelse som sällan skådats i Sverige och världen. Bokens syfte är att hålla debatten vid liv och även inkludera grupper som inte känt att rörelsen handlar om dem. Me too berör oss alla oavsett om man själv drabbats och oavsett vidden och graden av utsatthet. Tystnaden har fått råda tillräckligt länge. 

  Läs mer
 5. Kontakt! En svenska krigsman i kampen mot terrorn
  Kontakt! En svenska krigsman i kampen mot terrorn
  45 SEK

  Axel lämnar sin karriär som officer i de svenska specialstyrkorna för att arbeta som personskyddsoperatör i krigets Irak. Han kastas genast in i intensiva stridssituationer som sätter alla hans förmågor på prov. Trots tragiska förluster av vänner och kollegor, och de privata utmaningar som livet som legosoldat innebär, fortsätter Axel på sin inslagna väg. Den leder så småningom till Kurdistan där han bland annat hjälper till i kampen mot terrorist sekten IS eller som Axel föredrar att benämna dem Daesh.

  Läs mer
 6. Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor
  Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor
  189 SEK

  Att lyssna på de som sällan får synas och höras kan vara avgörande. Det ger dem hopp, och oss en djupare förståelse om ett av de mesta komplexa samhällsproblemen, nämligen hedersförtryck. Här kommer en bok som tar upp problemet. Boken handlar inte om hedersförtryck, den handlar snarare om hedersförtryckta. Galaxia Wallin

  Läs mer
 7. Flykten från folkhemmet
  Flykten från folkhemmet
  149 SEK

  "Vart ska man ta vägen?" Allt oftare dyker frågan upp på sociala medier, och det är också ett allt vanligare samtalsämne på fester och middagar. Om vi inte kan bo kvar i Sverige, vart tar vi vägen då? 

  Läs mer
 8. Tyst! - om hoten mot yttrandefriheten
  Tyst! - om hoten mot yttrandefriheten
  159 SEK

  Det fria ordet har inte varit friare än idag, främst tack vare sociala medier, men samtidigt har det inte varit så hotat som nu. Krafter som tycker att yttrandefriheten gått för långt växer sig oroväckande stark samtidigt som bristen på debatt är slående. Det är tyst.

  Läs mer
 9. Hoppet är vår Vän
  Hoppet är vår Vän
  200 SEK

  Hoppet är vår Vän är ett tidsdokument från mitten av femtiotalet då Sverige var ett land med spirande välfärd och stor framtidstro. Unga människor skapade sin egen kultur, en friare syn på sexualitet men med tydliga hierarkier mellan gammal och ung.
  En intressant berättelse från studentlivet i Umeå ur både lärares och studenters perspektiv.
  Ett nytt universitet framstår i bakgrunden som en önskad möjlighet.

  Läs mer
 10. Narkotikapolitik på villovägar
  Narkotikapolitik på villovägar
  189 SEK

  Sverige har i många år bedrivit det som kallas en restriktiv narkotikapolitik. Detta innebär bland annat att all befattning med narkotika är olaglig, även själva bruket av droger.

  Nu ifrågasätts den politiken. Man pekar på Sveriges höga antal dödsfall bland missbrukarna. Den svenska linjen sägs vara orsak till dessa dödsfall. De senaste åren har också ett stort antal skjutningar ägt rum i Sverige och många av dem gäller narkotikahandel. Det har föreslagits att en avkriminalisering av missbruket eller en legalisering av all narkotika skulle minska antalet dödsfall och undanröja marknaden för droghandel och minska skjutningarna.

  Läs mer
Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 251

Page
per sida
Sätt fallande sortering