Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 267

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Bankcentralen
  Bankcentralen
  189 SEK

  Henry Ford, den mäktige bilproducenten, fann det finansiella systemet i USA högst märkligt, men han lär ha tjänat bra ändå:

   

  ”Det är tur att folk inte förstår vårt banksystem och vårt monetära system, för om de skulle förstå det, tror jag att det skulle bli revolution.”

   

  När Federal Reserve System, med den nordamerikanska centrala banken är privat styrd, innebär det följaktligen att andra av denna bank beroende eller lydande organ också är inrättningar styrda av privata intressen. Även i andra länder. Även i Sverige.

   

  Detta är denna boks centrala och häpnadsväckande budskap. Världen styrs av privat, ansamlat kapital. Inte av FN, inte av regeringar. Inte ens den nordamerikanska.

  Läs mer
 2. Donald Trump - en synnerligen amerikansk president
  Donald Trump - en synnerligen amerikansk president
  300 SEK

  Donald Trump valdes till president 2016 på goda grunder. Det är svårt att begripa om man bara följer amerikansk politik genom etablerad svensk media.

  Läs mer
 3. Spridda Skurar
  Spridda Skurar
  189 SEK

  Det mest föraktade, misskötta och nedvärderade politikområdet i Sverige de senaste hundra åren är Jordbruket, vår lokala livsmedelsförsörjning.
  Efter den globala livsmedelskrisen i början av 1970-talet, som blev helt bortglömd i 1990 års avregleringsbeslut, med globaliseringsivern via WTO (AoA) och EU-projektet, blev svenskt jordbruk och dess utövare en politisk spottkopp i alla avseenden, partipolitiskt, ekonomiskt, miljöpolitiskt och individuellt. De bönder som agerat mot detta har haft en massiv mur av motstånd att forcera. Glimtar från det agerandet kan läsaren få en liten inblick i här.
  Det är en kamp som alla medborgare är berörda av – utan att majoriteten är medveten om det. Kampen är lika aktuell idag som för trettio år sedan.

  Läs mer
 4. Den ohyggliga dumheten i Listerås
  Den ohyggliga dumheten i Listerås
  189 SEK

  Den ohyggliga dumheten skildrar förvaltningschefen Sven Klavérs öde när han dimper ner i den lagomkorrupta kommunen Listerås. Uppdraget han fått är att få rätsida på kommunens dystra skolresultat. Vad är det egentligen som sätter hinder för att barnen i Listerås ska få sin Drömskola med spännande möjligheter till lärande och utveckling? Med hjälp av sin vän, Ami från Indien, försöker Sven förstå sig på den ohyggliga dumhet som ibland tillåts blomstra, när normalt kloka människor kommer samman i grupp.

  Läs mer
 5. Svensk mångfaldspolitik: en kritik från vänster
  Svensk mångfaldspolitik: en kritik från vänster
  179 SEK

  Multikulturalism och mångfald, har vi lärt oss, progressiva idéer från vänster.

  Läs mer
 6. Förvriden sanning : En granskning om radiodokumentären om NORA
  Förvriden sanning : En granskning om radiodokumentären om NORA
  189 SEK

  En seriös granskning av den prisbelönta men tragiska radiodokumentären om den unga Nora och hennes tidiga liv. Den grävande SR journalisten Daniel Velasco fick fina utmärkelser, men hur var Noras vård egentligen och vilka insatser gjordes av det offentliga Sverige?

  Läs mer
 7. En dekonstruktion av vänstern
  En dekonstruktion av vänstern
  199 SEK

  I denna bok görs ett försök till en djupare analys av vad ”vänstern” står för.

  * Varför liberalism är en ideologi och inte bara handlar om frihet.
  * Föreningen av liberalism och vänstervärderingar till vänsterliberalism
  * Varför vänstermänniskor drivs av personliga motiv
  * Varför skolan gör ungdomar vänster

  Läs mer
 8. Att Återvinna Livet och Leva ett Hållbart Liv
  Att Återvinna Livet och Leva ett Hållbart Liv
  259 SEK

  Att du håller denna boken i din hand är ingen tillfällighet och allt startade på en nyårsfest 2017. En kvinna som är shaman gick rätt fram till mig och sa följande. Vet du om att du är en stor shaman och att du kommer skriva flera böcker? Nej svarade jag eller jo förresten angående böcker så har jag en barnbok i mitt inre som jag tänkt att kanske skriva ner. Nej svarade kvinnan det är inte den boken. Den boken du kommer att skriva och den efterföljande är viktig och de kommer båda två att göra succé.

  Läs mer
 9. Det du gör är farligt. En bok om jämställdhet och lika rättigheter.
  Det du gör är farligt. En bok om jämställdhet och lika rättigheter.
  189 SEK

  Boken du håller i din hand innehåller texter som andra bedömt som “farliga”.

  Läs mer
 10. Om dessa vore svenska barn...
  Om dessa vore svenska barn...
  180 SEK

  Den här boken vittnar om några människors flyktingöden. Om barn som insjuknat i uppgivenhetssyndrom eller ”apati”, som det tidigare kallades. Familjernas livshistoria är sedd genom läkaren Elisabeth Hultcrantz ögon och ger också en bild av hennes syn på medmänsklighet och rådande ”flyktingpolitik”.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 267

Sida
per sida
Sätt fallande sortering