…men om vi vänder på det…? av Jimmy Sjöblom

Författare

Jimmy Sjöblom

ISBN

9789188883391

Bandtyp

haftad

Utgivningsdatum

Sidor

92

Språk

swe swe

Kategorier

…men om vi vänder på det…? av


Loading Uppdaterar varukorg...

Beskrivning:

I en värld där mänskligheten håller på att avveckla sig själv och allt annat högre liv på planeten genom systematisk felhantering av alla planetära funktioner; mänskliga, ekonomiska och ekologiska - så finns det tyvärr bara en slutsats:

Skolan har i allt väsentligt misslyckats med uppdraget att skola fram smartare och smartare beslutsfattare på alla nivåer. Och de politiska systemen fortsätter att göra ännu mer av allt det som är fel med skolan, istället för att laga det som är trasigt. Det är en väldigt trist insikt. Men är man inte en fullständig vetenskapsförnekare så är den insikten helt enkelt ofrånkomlig.

I den här boken diskuteras vad det är som har gjort människan till den dominanta arten på planeten och hur skolan skulle kunna anpassas till att följa barnets naturliga inlärningsmekanismer utifrån det. Boken är baserad på vetenskapen men skriven som en diskussion, därför att det är så viktigt att just du medverkar i diskussionen.

Så börja läs, skriv, fundera på undervisningens möjligheter kring något så enkelt som att koka ägg och se till att komma med i det intelligenta samtalet.

Ur förordet: "Jimmy Sjöblom gör inte misstaget att ta ställning för någon av clichéerna. Han byter perspektiv på ett sätt som är förlösande för dem allihop. Sjöblom talar om värdet av systemperspektiv för att öka värdet av sådana kunskaper som lärs ut vid katedern."

"Författaren ställer också en ännu större fråga i sin bok. Han vill ställa det beskrivna systemperspektivet i den sociala och ekologiska hållbarhetens tjänst."

"Jimmy Sjöblom beskriver passionerat och personligt detta med systemtänkande redan i skolutbildningen."

LoadingUppdaterar...