Efter Sverige

Det svenska samhällskontraktet är under förändring. Men utan någon egentlig diskussion. Vi befinner oss, inom en snar framtid, vid en punkt där vi måste välja väg, ett val där vi som samhälle måste hantera en rad målkonflikter som blivit akuta. Utvecklingen är inte ny, den började egentligen för mer än 30 år sedan men har forcerats på grund av de senaste årens okontrollerbara befolkningsökning

128 SEK
I lager
ISBN : 9789198403152
Publisher : Greycat Publishing
Språk :

Det svenska samhällskontraktet är under förändring. Men utan någon egentlig diskussion. Vi befinner oss, inom en snar framtid, vid en punkt där vi måste välja väg, ett val där vi som samhälle måste hantera en rad målkonflikter som blivit akuta. Utvecklingen är inte ny, den började egentligen för mer än 30 år sedan men har forcerats på grund av de senaste årens okontrollerbara befolkningsökning. Vi hade, även utan migrationen 2011-2015 hamnat i denna situation förr eller senare. De senaste årens migration har bara forcerat behovet av att göra ett val för nästa generation.

Nästa generation kommer inte som vi ta emot ett bättre samhälle än de själva ärvde av sina föräldrar och farföräldrar. Väljer vi inte klokt, och under kontrollerade former, riskerar vi lämna över ett samhälle med i allt väsentligt sämre förutsättningar till våra barn och barnbarn än det vi fick. Syftet med "Efter Sverige - En bok om samhällskontrakt" är att dels ge en bas för vad ett samhällskontrakt, eller socialt kontrakt, är. En historisk tillbakablick sedan två tusen år där det blir klart att människan är ett socialt väsen som hela tiden måste förhålla sig till en större gemenskap för sitt skydd och sin utveckling. 

Samhällskontraktet i sin svenska version ges även det ett utrymme. Vad vi upplever vi har avtalat om och var vi egentligen står idag. Boken ger en bred bild av hur Sverige mår idag. Vad som skiljer från det kontrakt vi upplever och vad som egentligen levereras av oss till oss själva. Allt är inte siffror utan även hur vi börjat förhålla oss till varandra.

ISBN : 9789198403152
Publisher : Greycat Publishing
Språk :
Sidor. : 156
Utgivningsdatum : 2018/07/03
Författare : Johan Westerholm
Formgivare : Tomas Arfert
Write Your Own Review
Du recenserar:Efter Sverige
Your Rating