Bygga i Stolpverk - Historiskt, hantverksmässigt och hållbart

Välkommen in i stolpverkets värld. En byggteknik med oändliga möjligheter.

250 SEK
Slut i lager
ISBN : 9789189286825
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska

Stolpverk är en byggnadsteknik med lång historia och finns i olika former över hela världen. Stolpverks konstruktioner kan utformas på många olika sätt. Det går att skapa vackra och rymliga byggnader och andra konstruktioner med enbart trä-i-trä förbindningar, som sedan är synliga i konstruktionen som vackra detaljer.

 

Det är nästan 100 år sedan en lärobok om stolpverksbyggande senast gavs ut i Sverige. Boken ger en introduktion till stolpverk och olika påritningstraditioner, samt en översikt över de i Sverige mest använda träförbindningarna.

 

I boken finns ett stort antal arbetsprocesser där man lär sig att pårita och tillverka olika träförbindningar med enkla metoder och verktyg. QR-koderna i boken ger även möjlighet att se instruktionsfilmer av de i boken beskrivna arbetsprocesserna. I slutet av boken finns ritningar och beskrivningar av hur man bygger en stolpverksbock och en 3x5 m stolpverkskonstruktion efter den påritningsmetod som på svenska kan kallas vinkelsystemet.

 

Välkommen in i stolpverkets värld. En byggteknik med oändliga möjligheter.

 

ULRIK HJORT LASSEN är timmerman och hantverksforskare. Han har undervisat i tio år på hantverksutbildningen på Institutionen för Kulturvård vid Göteborgs Universitet.
År 2014 blev Ulrik klar med avhandlingen The Invisible
Tools of a Timber Framer, som den första doktorn i ämnet hantverksforskning. Numera driver Ulrik sitt eget företag där han bygger nya stolpverkskonstruktioner och restaurerar historiska byggnader i Göteborgs området. Han håller också kurser i stolpverk för både nybörjare och erfarna hantverkare.

ISBN : 9789189286825
Format : 210.00 X 245.00
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska
Sidor. : 131
Utgivningsdatum : 2021/05/27
Författare : Ulrik Hjort Lassen
Write Your Own Review
Du recenserar:Bygga i Stolpverk - Historiskt, hantverksmässigt och hållbart
Your Rating