De Nordamerikanska Indianerna och Den Europeiska Kolonisationen

Boken skildrar de nordamerikanska indianerna och deras ödesdigra möte med de europeiska kolonisterna från år 1500 fram till slutet av 1800-talet. Det var ett oerhört dramatiskt skede med starkt tragiska inslag som inträdde under denna epok i Nordamerikas historia.

250 SEK
I lager
ISBN : 9789189231146
Språk : Svenska

Boken skildrar de nordamerikanska indianerna och deras ödesdigra möte med de europeiska kolonisterna från år 1500 fram till slutet av 1800-talet. Det var ett oerhört dramatiskt skede med starkt tragiska inslag som inträdde under denna epok i Nordamerikas historia. Man får följa skeendet genom en rad olika händelser och enskilda livsöden. Boken beskriver främst de väpnade konflikter som uppstod i samband med den europeiska kolonisationen. I bokens inledning ges även en kort
introduktion från de första människornas ankomst till Nordamerika fram till historisk tid. Den nordamerikanska kontinenten var mycket rik på olika kulturer, språk och samhällsstrukturer. De flesta känner till Apacherna, Irokeserna och Siouxerna som var uppdelade i en rad stammar, men det fanns många fler kulturer och stammar i Nordamerika, med lika dramatisk historia som här träder fram ur historiens djup.

ISBN : 9789189231146
Språk : Svenska
Sidor. : 192
Utgivningsdatum : 2020/12/08
Författare : Petter Landell
Write Your Own Review
Du recenserar:De Nordamerikanska Indianerna och Den Europeiska Kolonisationen
Your Rating