Den ideella välfärden av Ingalill Söderberg

159 SEK
I lager
ISBN : 9789163941535
Språk : Svenska

Den ideella välfärden
– om samverkan mellan civilsamhället och kommuner samt hur det går att driva välfärd med en idé. Det finns ideella organisationer som har utfört välfärdstjänster under många år. I den här reportageboken berättar jag vad det innebär att driva vård, skola och omsorg med en idé och hur organisationerna visar sitt mervärde.

Den 23 oktober 2008 slöts en överenskommelse om samverkan mellan regeringen, Sveriges Kommuner och Landsting, SKL och idéburna organisationer inom det sociala området. Sedan dess har bara ett tjugotal lokala överenskommelser tecknats i kommuner och regioner, trots att det är på det lokala planet som verklig samverkan kan åstadkommas.

Följ med mig på en resa i Sverige och träffa företrädare för kommuner och organisationer som berättar om hur samverkan mellan myndigheter och civilsamhället fungerar, eller inte fungerar, i praktiken.

Jag besöker till exempel samhället Tillberga utanför Västerås som drivs av en ekonomisk förening men också förskolor, behandlingshem och sjukhus med en idéburen huvudman. Här finns kommuner som har en uttalad politisk vilja till samverkan, men också kommuner där samarbetet har gått på grund.

Framför allt har jag mött en stor entusiasm, både från myndighetshåll och i idéburna organisationer, för den verksamhet man bedriver och en vilja att göra samhället lite bättre genom samverkan.

Ingalill Söderberg

ISBN : 9789163941535
Format : 135.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 115
Utgivningsdatum : 2017/08/31
Författare : Ingalill Söderberg
Write Your Own Review
Du recenserar:Den ideella välfärden av Ingalill Söderberg
Your Rating