Den "sanna" organisationen av Niklas Lång och Kjell Lindström

99 SEK
I lager
ISBN : 9789163915239
Språk : Svenska

Den "sanna" organisationen - Kyrkans framtid i en vilsen värld

Den här boken är en samling utmanande och spännande artiklar om Svenska kyrkans organisation. Den är avsedd att skapa diskussion och ge mod att våga ifrågasätta saker som ofta tas för givna, inte bara i kyrkan - utan också i andra organisationer.

"I boken Den ’sanna’ organisationen vänder Niklas Lång och Kjell Lindström på perspektiven. De ställer frågorna: Vad kan kyrkan lära av modern organisationsteori? Vad kan andra organisationer lära av kyrkan? En lärdom är att kyrkan måste betraktas som en komplex organisation. Detta har i sin tur implikationer, bland annat stora krav på ledarskap. Men det reser också en del frågor. Hur ska man balansera effektivitetens olika aspekter mot trons när dessa kolliderar? Vad innebär det att ’brukarna’ är centrala medskapare av verksamhet? Något som kyrkan för övrigt delar med exempelvis vården, skolan och omsorgen.

Författarna låter ett klassiskt strategiproblem löpa som ett tema genom texterna. Kanske kan man tala om kyrkans ödesfråga: Att bevara identiteten med hjälp av traditionerna och samtidigt stärka attraktiviteten genom förnyelse. Klarar kyrkan detta i växelverkan med både tidsandan och de pågående samhällsomvandlingarna?

Kan modern organisationsteori bidra till att kyrkan lyckas? Det är frågan författarna lyfter. Det inte oväntade svaret är – Ja! Men resan till det svaret bjuder på en hel del insiktsfulla överraskningar.

Bokens format lämpar sig för både seminarier i akademin och studiecirklar inom kyrkan. I förlängningen stärker detta, måhända och förhoppningsvis, både organisationsteorins och Svenska kyrkans möjligheter att bidra till sina respektive missioner."

Mats Tyrstrup, docent
Center for Advanced Studies in Leadership vid Handelshögskolan i Stockholm

Niklas Lång arbetar både som präst och organisationskonsult och har en gedigen erfarenhet som kyrkoherde.

Kjell Lindström, Noden AB, har arbetat länge som rådgivare, föreläsare och organisationsutvecklare i många olika typer av komplexa organisationer.

MÄNGDRABATT! Köper du fem ex eller mer, ange rabattkoden sanna5 i kassan, så får du 20% rabatt! Vid köp av 25 eller fler böcker, kontakta gärna Niklas Lång för offert, [email protected].

ISBN : 9789163915239
Format : 110.00 X 180.00
Språk : Svenska
Sidor. : 72
Utgivningsdatum : 2016/08/09
Författare : Kjell Lindström,Niklas Lång
Write Your Own Review
Du recenserar:Den "sanna" organisationen av Niklas Lång och Kjell Lindström
Your Rating