Diamantskäraren: buddhistiska principer för yrkesmässigframgång och personlig lycka av Roach Geshe Michael

148 SEK
I lager
ISBN : 9789163703461
Språk : Svenska

”Min tibetanske lama hade gett mig en regel att följa under min tid i det normala affärslivet. Att hålla tyst om att jag var buddhist. Jag skulle se till att mitt hår var klippt som alla andra (inte rakat), och naturligtvis klä mig i normala kläder.
Oavsett vilka buddhistiska principer jag lanserade eller använde i jobbet måste de introduceras i sin tysthet, utan kungörelser eller fanfarer. Jag var en buddhistisk vis man på insidan, i en normal amerikansk affärsmans skepnad.”
”Det var på detta sätt som jag i tysthet försökte leda inköpsavdelningen baserat på buddhistiska principer. Från första början så kom jag överrens med både Ofer och Aya om följande: jag var helhetsansvarig för varje del av diamantdivisionen med målsättningen att leverera goda marginaler på stenarna.
Detta gav mig fullständig auktoritet över anställningar, löner och löneförhöjningar, arbetstider, och vem som var ansvarig för vad. Enda kravet på mig var att leverera produkterna i tid och med goda marginaler.”
”Denna bok handlar om hur jag byggde diamantdivisionen vid Andin International genom att använda principerna från den urgamla buddhistiska visheten. Från ingenting till en världsomspännande verksamhet som årligen omsatte miljontals dollar. Naturligtvis gjorde jag inte detta ensam, inte heller var mina åsikter allena rådande, men de fl esta beslut, strategiska så väl som taktiska inom vår avdelning under min tid som vice VD var genomsyrade av de principer som du kommer att läsa om i denna bok.”

 

 

ISBN : 9789163703461
Format : 148.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 274
Utgivningsdatum : 2012/04/16
Författare : Roach Geshe Michael
Formgivare : Tanja Renz
Translated by : Per Flood
General editor : Peter Mörtl
Write Your Own Review
Du recenserar:Diamantskäraren: buddhistiska principer för yrkesmässigframgång och personlig lycka av Roach Geshe Michael
Your Rating