Djupa vatten av Peter Lood

188 SEK
I lager
ISBN : 9789163914256
Språk : Svenska

Under sommaren har tre nordkoreanska ungdomar lyckats rymma från ett av sitt lands mest beryktade fångläger och hamnat på ett fraktfartyg till Sverige. De simmar iland på en ö i Luleås vackra skärgård och kan äntligen slappna av i trygghet och säkerhet långt från sitt hemlands plågoandar. Men snart inser ungdomarna det fasansfulla: de kommer att tvingas fortsätta fly... för sina liv.

Kriminalpolisassistent Amanda Colt är tillfälligt tjänstledig från polisen i Västerås och befinner sig i Norrland för studier vid Luleå tekniska universitet. Än en gång korsas hennes väg av den store Sven och hans systerson Max och det dröjer inte länge förrän Amanda inser att hon behöver flyga ner till Västerås för att hämta sitt tjänstevapen.

Peter Lood arbetar till vardags som konsult inom management hos Trafikverket. Lood har i grunden en utbildning till maskiningenjör. Djupa vatten är den tredje delen i den planerade Infrastrukturserien - en serie kriminalromaner där varje bok kretsar kring ett av de fyra transportslagen: järnväg, väg, sjöfart och flyg.

Om de två tidigare utgivna böckerna:

Lood skriver med ett driv i berättande som suger in läsaren. Intressanta miljöer och karaktärer. Spännande intrig. Sammantaget gör Lood med Lysande spår en stilsäker debut som lovar mer. Man vill gärna följa Amanda Colt i nästa bok.
BTJ, Lektör Henric Ahlgren, BTJ-häfte: 1411932

Peter Lood har ett intressant upplägg på sin påbörjade serie och fortsätter i samma goda stil som första romanen och vet att skapa en spännande berättelse med samhällskritisk edge.
BTJ, Lektör Henric Ahlgren, BTJ-häfte nr 22, 2015

 

 

ISBN : 9789163914256
Format : 110.00 X 180.00
Språk : Svenska
Sidor. : 370
Utgivningsdatum : 2016/07/12
Författare : Peter Lood
Write Your Own Review
Du recenserar:Djupa vatten av Peter Lood
Your Rating