Dömd på förhand

I den här boken delger jag både mina och några andras erfarenheter om hur man lätt blir dömd av omgivningen för att man har ett funktionshinder eller skada som inte syns på utsidan eller för att andra saknar kunskap. Jag berör även några ämnen som det än idag råder ett stort tabu omkring, men som drabbar alla på ett eller annat sätt.

179 SEK
I lager
ISBN : 9789189097247
Språk : Svenska

Livet är tufft och bjuder hela tiden på en massa utmaningar. Så är det för oss alla, men på olika vis. Det gäller bara att ta sig igenom dem och kanske även ta lärdom av dem. När jag hade övervunnit mina svåraste prövningar, som sträcker sig över flera år, hade i alla fall lärt mig en viktig sak: Vi är flockdjur och behöver varandra mer än vad vi tror. I dagens samhälle lever de flesta som i egna små världar och ser varandra mer som några man tävlar emot istället för medmänniskor som vi både kan hjälpa och få hjälp av. Men jag hade aldrig övervunnit mina motgångar utan släkt, vänner och kollegor som alltid stöttat mig, funnits där och hjälpt mig att fortsätta framåt. Jag hade troligen inte ens överlevt om det inte vore för deras insatser. De kanske uppfattade det som små, betydelselösa gester, men för mig var de många gånger helt livsavgörande. Jag hade inte orken eller förmågan att ta mig ur det på egen hand.

Visst kan man vara social via nätet, men det är inget som kan ersätta vårat naturliga sätt att umgås. Det är det många läkare och vetenskapsmän som kommit fram till. Men vi håller nästan på att tappa bort varandra när umgänget med olika skärmar har tagit över. Det är först när någon av de vi gillar allra
mest drabbas av svår sjukdom eller kanske avlider som vi inser vad vi missat, så varför inte ta vara på tiden med varandra här och nu.

I den här boken delger jag både mina och några andras erfarenheter om hur man lätt blir dömd av omgivningen för att man har ett funktionshinder eller skada som inte syns på utsidan eller för att andra saknar kunskap. Jag berör även några ämnen som det än idag råder ett stort tabu omkring, men som drabbar alla på ett eller annat sätt.

Boken är även uppbygd på ett sätt så att den ska kunna fungera som ett redskap för att hitta tillbaka till varandra och börja samtala med varandra igen. Självhjälpsböcker i all ära, men för att övervinna ofrivillig ensamhet är det större chans att lyckas tillsammans med andra. Man behöver inte vara i samma ålder eller tycka och tänka likadant. Olikheterna ger oss bara möjlighet att se världen från fler vinklar och berikar oss med mer kunskap och förståelse för varandra.

ISBN : 9789189097247
Format : 148.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 110
Utgivningsdatum : 2019/12/30
Författare : Lilian Jonsson
Write Your Own Review
Du recenserar:Dömd på förhand
Your Rating