Domkyrkans duvor av Bengt Lundblad

178 SEK
I lager
ISBN : 9789188635716
Språk : Svenska

I mitten av juli 1942 blir Henry Widman kontaktad av domprosten Elis Malmeström som ingår i restaureringskommittén vid domkyrkan i Strängnäs. Henry ombeds att skriva ett litet informationshäfte samt en artikel över den omfattande renoveringen vid domkyrkan som har pågått några år. Han anländer till Strängnäs tidigt en måndag förmiddag och genast börjar han se egendomliga ljussken från kyrkotornet, får mystiska kyrkohistoriska anekdoter till livs och hamna mitt i en stöld i kyrkan som river upp starka känslor. Därtill har delar av kollekten försvunnit under hela våren och sommaren, något som får den ständigt rödflammande klockaren att se rött.

När hela stadens polisstyrka ligger för fäfot i en egendomlig magåkomma, får Henry chans att själv leka brottsutredare, något som får honom att inse att ordstävet tiga är silver och tala är guld, inte alltid stämmer.

Under några varma sommardagar får han stifta bekantskap med hemlighetsfulla kyrkoanställda, råbarkade byggnadsarbetare samtidigt som en konflikt blossar upp inom restaureringskommittén. Allt detta sker i vackra idyllen Strängnäs med måsskrik, vågskvalp, gula klängrosor och tjärdoftande hustak från 1700-talet.
Domkyrkans duvor är den fjärde boken i serien Mälarmord som är en detektivserie i den gamla stilen med spänning, charm och atmosfär. Persongalleriet och miljöerna i böckerna är färgsprakande.

ISBN : 9789188635716
Format : 150.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 258
Utgivningsdatum : 2017/08/10
Författare : Bengt Lundblad
Write Your Own Review
Du recenserar:Domkyrkans duvor av Bengt Lundblad
Your Rating