Med Vulkan kan du tjäna pengar på din bokutgivning

För dig som ska ge ut din egen bok är självklart ekonomin en viktig faktor. Eftersom du bekostar utgivningen själv är det viktigt att du ska kunna få igen investeringen och helst gå med vinst på din bokutgivning. Vi på Vulkan – Sveriges största bokutgivare – är väl medvetna om detta och har anpassat våra tjänster för att ge dig väldigt goda möjligheter till en väldigt god avkastning.

Hur mycket man tjänar beror på en rad olika faktorer, bland annat hur stor upplaga man beställer, men nedan har vi sammanställt ett räkneexempel som baseras på vårt populära Författarpaket . Exemplet avser 300 böcker, pocket, format max A5.

Hos Vulkan ingår mer

Vulkan tar endast 39 kronor per bok i produktionskostnad, vilket ger ett totalpris på 11 700 kr exklusive moms, respektive 13 345 kr inklusive moms. Detta är alltså din ursprungliga investering, de pengar du behöver få igen för att gå jämnt upp. Vi vill också passa på att uppmärksamma att det i Författarpaketet också ingår formgivningshjälp och en rad andra extratjänster som våra konkurrenter tar extra betalt för – till exempel allmän distribution.

Räkneexempel: så mycket tjänar du hos Vulkan

För vårt räkneexempel använder vi ett slutpris till kunden på 250 kr och ett så kallat f-pris (förlagspris) på 150 kronor. Det lägre priset är alltså det priset som nätbokhandeln (t.ex. Bokus och CDON) betalar, det är självklart förmånligare att sälja böckerna själv direkt till kunden eller via Vulkans bokhandel.

Vid försäljning i Vulkans bokhandel eller näthandlarna dras en distributionskostnad på 29 kronor från försäljningspriset, vilket innebär att du får en inkomst på 36 300 kronor ((150 – 29) * 300)), vilket ger en vinst på 22 955 kr. Säljer du däremot 100 exemplar själv och 200 via nätbokhandlar blir vinsten ännu större – då hamnar du på 100 * 250 = 25 000 kronor + 200 * 121 = 24 200 kronor, det vill säga 49 200 i intäkter och hela 35 855 kronor i vinst.

Du tjänar självklart som mest om du säljer dina böcker själv eller i Vulkans bokhandel. Säljer du alla 300 exemplar via Vulkans bokhandel får du en inkomst på 66 300 kronor och en vinst på 52 955 kronor. Allra störst vinst gör du om du lyckas sälja alla 300 exemplar – då får du igen 75 000 kronor, vilket gör att vinsten blir hela 61 655 kronor

För att gå jämnt upp och få tillbaka din investering behöver du alltså endast sälja 54 böcker, allt därutöver är ren vinst.

Detta realistiska exempel visar klart och tydligt på den stora potentialen i att ge ut din bok genom just Vulkan. Vi har helt enkelt bättre priser, kvalitet och erbjudanden än våra konkurrenter, vilket du som kund i slutändan tjänar mest på.

OBS! Ovanstående är endast ett exempel och inte en utfästelse. Kostnaden per bok beror på en rad olika faktorer, såsom upplaga, bindning, sidantal, format med mera och slutpris offereras individuellt.

Fler fördelar med att ge ut din bok på Vulkan

Att ge ut på Vulkan innebär en rad fördelar jämfört med att göra allt själv. Räkna till exempel vad omslagsformgivning, som ingår i Författarpaketet, kostar, liksom hur mycket du får betala i kommission till Förlagssystem, publicering i Bokrondellen, hantering av pliktexemplar, distribution till nätbokhandlare med mera. Tänk också på hur mycket av din egen tid går åt för att få ordning på allt. Vi på Vulkan erbjuder en helhetslösning för din bok, men om du vill göra allt själv kan vi också lämna riktigt bra pris för tryck av din bok .