En Outsäglig soppa av Charley Cash Money och Apaté Canard

229 SEK
I lager
ISBN : 9789188713926
Språk : Svenska

Många goda berättare, särskilt de med muntlig svada och skriftlig pregnans, rör sig mellan det personligt erfarna och det djärvt fantasifulla. Läsare och åhörare får ta del av livet i dess mångfald. I sina berättelser kartlägger de existensens inre möjligheter och yttre begränsningar. De världsberömda mästerkockarna Charley Cash Money och Apaté Canard är sådana berättare. I femtio delikata sopprecept finns frågeställningar om existensens villkor varsamt inbäddade. Hur är det med sanningen? Sanningen är ju att sanningen om oss själva, den kommer vi aldrig åt. Olika lager av tid, minnen av händelser, platser och människor avlöser varandra i en studie av motsättningar, kärlek och försoning. Varje människa är ett mysterium som varken kan lösas eller uttömmande beskrivas. Och ibland står kockarna bredvid och betraktar eller förtvivlar.
Vi glömmer lätt det som en gång gjorde oss till människor, att en måltid är mycket mer än att stilla hungern. Apaté och Charley har i boken spänt bågen till den yttersta bristningsgränsen: "Våra ambitioner på bokfronten inom det kulinariska området är så höga att det behövs personer ur den absoluta kock-eliten, med det driv, den beslutsamhet och extrema motivation det innebär för att nå den positionen. Då fanns det bara vi kvar av de sökande."
Vad är en foody? Bland vita dukar, eleganta servitörer och absurda restau-rangnotor flockas kulinariska matnördar som kallas foodies. Personer som blir exalterade över att se en tallrik med två perfekt korslagda pepparkorn mot snett infallande ljus. I en sådan miljö behövs en starkt lysande ledstjärna. Här är den dubblerad. Det har resulterat i femtio recept på soppor av högsta klass. Men också något mer.
Författarna är två prisbelönta kockar i absolut toppklass och därtill lysande matskribenter. Apaté har bidragit med ovärderliga utdrag ur sin bestseller Amorösa eskapader som visar kvinnans ständiga pendling mellan hopp och förtvivlan, himmel och helvete, besinning och besinningslöshet. Charley har med bravur visat hur han reder ut varje knivig situation lika fermt som han reder soppan. Han säger om sig själv: Minnena styr oss. Vare sig vi vill eller inte. Och Apatés längtan efter bekräftelse är oändlig.

ISBN : 9789188713926
Format : 170.00 X 240.00
Språk : Svenska
Sidor. : 230
Utgivningsdatum : 2017/12/22
Författare : Charley Cash Money,Apaté Canard
Write Your Own Review
Du recenserar:En Outsäglig soppa av Charley Cash Money och Apaté Canard
Your Rating