En Rymdsymfoni: Andra Boken: Rymdopus av Vasilis Hatziantoniou

168 SEK
I lager
ISBN : 9789188635839
Språk : Svenska

Rymdopus är andra boken i trilogin Rymdsymfoni. De övriga två är Rymdpreludium och Rymdpostludium.
Berättelsen handlar om den jordisk-marsianska familjen Mavros fortsatta saga och livsöde i en avlägsen framtid. Kolonialiseringen av rymden har nu inletts, när rymdflottans krigsskepp kan momentant färdas genom maskhålstunnlarna, den s.k. färdvägen och nya, för människor lämpliga, planeter upptäcks under dramatiska omständigheter.
Den unge marsianske befälhavaren Leo Mavros episka saga fortsätter. I sagornas och mystikens planet Bel’hor kastas han och hans vänner ombord på slagkryssaren Hermes in i nya, oväntade, äventyr med blodiga strider som följd och där urgamla profetior besannas. Samtidigt nalkas ett mörkt hot från andra sidan galaxen och Leo tvingas fatta svåra och ödesdigra beslut och som för alltid kommer att påverka både familjens och mänsklighetens framtid. Mänsklighetens framtid och kolonialiseringen av rymden står nu på spel…

Författaren, Vasilis Hatziantoniou, är född i Grekland 1952 och kommit till sitt nya hemland Sverige vid 18-års ålder (1970). På den tiden lydde Grekland under militärjuntan.
Vasilis är gift med Anna (arkeolog) och har två vuxna barn. Han är teknologie doktor i kemiteknik från Chalmers Tekniska Högskola, vilket kanske förklarar hans stora intresse för vetenskaplig science fiction samt hans förkärlek till kvantfysiken.
Vasilis har alltid arbetat med forskning och utveckling inom den svenska exportindus-trin och sedan 1996 har varit verkställande direktör för ett litet utvecklingsföretag för byggprodukter. Han läser och reser mycket, är numera pensionär och bor i Örebro.

ISBN : 9789188635839
Format : 140.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 420
Utgivningsdatum : 2017/05/29
Författare : Vasilis Hatziantoniou
Write Your Own Review
Du recenserar:En Rymdsymfoni: Andra Boken: Rymdopus av Vasilis Hatziantoniou
Your Rating