Farfarsresan. (Berättelsen om Sven Bertil Magnusson av Kalle Bengtz

168 SEK
I lager
ISBN : 9789163913761
Språk : Svenska

"När börjar resan, när startar äventyret?" Så inleds berättelsen om världsresenären Sven Bertil Magnusson. Prästen och författaren Kalle Bengtz har i boken Farfarsresan författat en flerdimensionell reseskildring av sin farfars, Sven Bertils liv och leverne. I boken får vi följa Sven Bertil som fattig bondson i Galtås på den småländska landsbygden vidare på hans livsresa ut i världens alla hörn. Med hjärtat djupt förankrat i sitt Småland beskrivs hans resa från födelsen i ett fattigt Sverige med en emigrerande befolkning i tiden mellan två världskrig. Han växte upp som bondpojken, lillebrodern som fick chansen att studera, som enligt oroliga bybor riskerade att bli förläst på sin högfärdsskola. Hans mor Signe var den som stod bakom och stöttade genom studieåren som efter realskolan fortsatte genom utbildning vid folkskollärarseminariet i Göteborg och vidare ut i en outforskad värld.

Afrika och Asien skulle bli de huvudsakliga plattformarna för Sven Bertils internationella engagemang. I mer än 20 år av sitt liv tjänstgjorde han på fältet utomlands och arbetade med frågor som gällde utbildning och utveckling. Att Sven Bertil har känsla för just utbildning och utveckling blir tydligt i boken som förutom att vara en personbiografi också blir en beskrivning av en framväxande värld och internationellt biståndsarbete från sin vagga. Vi får följa honom genom många spännande, farliga och en del dråpliga äventyr i utlandet.

I boken berättas också om Sven Bertils starka kärlek till frun Karin Skogsfors, vävlärarinnan och smålandsdottern som även hon ivrigt ville upptäcka världen på plats. Vi får delvis följa de Magnussonska barnens uppväxt, skolgång och upplevelser i de nya länderna. Stora livsförändrande tragedier drabbar familjen under åren och döden överraskar ovälkommen samtidigt som nya relationer uppstår och kärleksband knyts. Det är ett rörande levnadsöde vi får följa.

Idag är Sven Bertil pensionär och lever sitt liv i Västerås. Han är 87 år gammal och väntar just på sina första barnbarnsbarn, två små tvillingflickor. Historien om honom berättas under en bilresa tillbaka till Småland tillsammans med barnbarnet Kalle och Kalles fru Malin. De frågar och den gamle minns och berättar.

ISBN : 9789163913761
Språk : Svenska
Sidor. : 194
Utgivningsdatum : 2016/09/26
Författare : Kalle Bengtz
Write Your Own Review
Du recenserar:Farfarsresan. (Berättelsen om Sven Bertil Magnusson av Kalle Bengtz
Your Rating