Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid

Nominerad till Årets Svenska Måltidslitteratur '06 - Hur lagade man "gammelmaten" i Hälsingland, så förknippad med det gamla lanthushållet, med hemslakt...
186 SEK
I lager
ISBN : 9789197471367
Publisher :
Språk : Svenska
Nominerad till Årets Svenska Måltidslitteratur '06Hur lagade man "gammelmaten" i Hälsingland, så förknippad med det gamla lanthushållet, med hemslakt, storbak, och fäbodliv - en för många nutidsmänniskor exotisk kultur som håller på att slutgiltigt försvinna? Lillie Clinell samlade material, och fann en del i den äldre litteraturen alltifrån Bromans "Glysisvallur" på 1700-talet, en del i handskrivna, nötta kokböcker. Men framför allt gav samtal med äldre, som fortfarande har recepten i huvudet eller i nypan värdefulla resultat. Fast mängd och mått fick för det mesta gå 'på känn'. - Ett pionjärarbete om äldre tiders hälsingemat och matkultur som utkom första gången 1987. Detta är den tredje utökade upplagan. Författarinnan är välkänd expert på sitt område, med gedigen bakgrund som forskare, lärare och skribent.
ISBN : 9789197471367
Format : 148.00 X 210.00
Publisher :
Språk : Svenska
Sidor. : 176
Utgivningsdatum : 2006/12/15
Författare : Lillie Clinell
Write Your Own Review
Du recenserar:Folk och festmat i Hälsingland i äldre tid
Your Rating