Förändringar och verklighet

325 SEK
I lager
ISBN : 9789163166112
Publisher :
Språk : Svenska
När jag ligger vaken om natten förändrar jag i mina tankar den rent fotogra?skt tagna bilden. Senare under dagtid försöker jag återskapa drömbilden. Ibland är det enkelt, ibland tar det ?era dagar och nätter innan jag är färdig med bilden. I vissa bilder har jag förändrat både form och färg, i andra kanske det bara är en fråga om en mindre ändring i strukturen eller ingen ändring alls. När jag bearbetar en bild vill jag ofta ta ett litet steg bort från verkligheten. Tag till exempel bilden av krokodilerna i Zimbabwe. De låg där i gräset och leran, brungråa, en bild som många sannolikt har tagit. I min bild är krokodilerna förvandlade till en mer abstrakt gul relief.Jag har valt att presentera bilderna i stort sett utan bildtitlar, i många fall har jag endast angivit platsen eller landet där bilden är tagen. En bildtitel skulle kanske begränsa fantasin.Bilderna i denna bok är enstaka bilder som varken ska uppfattas som dokumentära eller som reportage.Den sista bilden är från New York med de väldiga tvillingtornen. En passande bildtitel skulle kunna vara “Före den 11.9”. En sådan titel skulle för övrigt kunna passa för hela boken. Min slutvinjett blir Frihetsgudinnan i bildens högra del.Carl G Dahlerus
ISBN : 9789163166112
Format : 210.00 X 260.00
Publisher :
Språk : Svenska
Sidor. : 43
Utgivningsdatum : 2005/01/01
Författare : Carl G Dahlerus
Write Your Own Review
Du recenserar:Förändringar och verklighet
Your Rating