Församling för alla? av Johanna Wickberg

198 SEK
I lager
ISBN : 9789163901430
Språk : Svenska

Hur är det att vara hbtq-person i en kristen församling idag? Vilka villkor och attityder möter hbtq-personer i kristna församlingar? Hur ser samtalet om identitet och sexualitet ut i kyrkorna och vart är vi på väg?

EKHO Göteborgs projekt "Församling för alla?" sjösattes våren 2014 genom en enkätundersökning om hbtq-personers villkor i kristna församlingar i Västra Götaland. Präster, pastorer, kyrkoråd och andra församlingsföreträdare ombads svara hur de förhåller sig till homosexuellas, bisexuellas och transpersoners möjlighet till medlemskap, församlingsgemenskap, förtroendeuppdrag och anställning. Frågorna berör också hbtq-perspektiv i möten med människor, i själavård, ungdomsverksamhet och vigsel. Hbtq-frågor i kyrkor har alltid väckt diskussioner och starka känslor. De berör människosyn, bibelsyn och det som ligger oss allra närmast: vår identitet. Syftet med projektet har varit att få en överblick över situationen idag och att uppmuntra till samtal om konkreta hbtq-frågor i församlingarna.

Enkätundersökningen följdes upp med intervjuer med pastorer, präster och andra församlingsrepresentanter som fått utveckla sina tankar och funderingar kring hbtq-frågor i kyrkan. Vi har även intervjuat å kristna hbtq-personer som lever eller levt i en kristen församling i Västra Götaland, som berättar om sina erfarenheter. Varje intervju följs av diskussionsfrågor, som gör att rapporten också kan användas som studiematerial och diskussionsunderlag för den som vill fortsätta samtala om hbtq och kyrka.

ISBN : 9789163901430
Format : 10.00 X 240.00
Språk : Svenska
Sidor. : 192
Utgivningsdatum : 2016/04/06
Författare : Johanna Wickberg,Anna-Karin Caspersson,Ellen Agernäs
Write Your Own Review
Du recenserar:Församling för alla? av Johanna Wickberg
Your Rating