Fotografi, kameror och digital teknik av Torgny Carlsson

369 SEK
I lager
ISBN : 9789188915719
Språk : Svenska

Om boken

Fotografi, kameror och digital teknik är en modern fotografisk handbok som djupgående behandlar digital fotografi och dess tekniska förutsättningar. Den rikt illustrerade boken är främst avsedd för ambitiösa amatörfotografer som vill öka sina kunskaper om fotografisk teknik, men innehåller också den information som t.ex. en ingenjör behöver som vill använda fotografi för en speciell tillämpning eller det en professionell fotograf söker som är i behov av att utöka sin tekniska expertis.
Boken skildrar fotografi ur flera aspekter, som t.ex. fotografins historia, hur synen uppfattar en bild liksom olika kameratypers och kamerakomponenters uppbyggnad.
Fotografins fysikaliska, fysiologiska och tekniska förutsättningar beskrivs ingående: fotografisk optik, optiska komponenter, aberrationer, utveckling och uppbyggnad av olika objektiv, digitala bildsensorer, ögat och synen, ljuskällor, färg samt orsaker till och hantering av oskärpa.
De möjligheter som den digitala tekniken erbjuder behandlas utförligt, alltifrån bildförbättring till mer avancerade tekniker som utvidgat dynamikomfång med HDR-fotografi, bildregistrering och utökat skärpedjup med fokusgaffling.
Ett kapitel ägnas åt speciella fotograferingstekniker och deras användning: fotografiska filter, makrofotografi, perspektivkorrigerande objektiv och panoramafotografi.

Om författaren

Torgny Carlsson är Forskningschef på FOI - Totalförsvarets forskningsinstitut. Han disputerade på KTH i Optisk mätteknik, där blev han också docent och har varit adjungerad professor. Hans forskning har
till stor del ägnats åt att utvinna information från bilder. Utöver vanliga fotografier har det handlat om bilder gjorda med många olika tekniker och ljuskällor, framställda i mörkrum från fotografiska emulsioner eller direkt registrerade i elektroniska sensorer. Ljuskällorna har varit allt ifrån pikosekundlasrar till nanosekunds röntgenblixtar. Bilderna har varit hologram, interferogram, specklegram, spektrogram, radiogram (röntgenbilder), slirbilder, svepkamerabilder, höghastighetsfilmer, etc.

ISBN : 9789188915719
Format : 170.00 X 220.00
Språk : Svenska
Sidor. : 392
Utgivningsdatum : 2019/01/28
Författare : Torgny Carlsson
Write Your Own Review
Du recenserar:Fotografi, kameror och digital teknik av Torgny Carlsson
Your Rating