Framställning och underhåll av teknisk dokumentation av Roger Hansson

168 SEK
I lager
ISBN : 9789163905452
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska

Att arbeta med teknisk och annan dokumentation innebär mycket mer än att beskriva en produkt, en utrustning, ett system eller en metod och hur man använder den. För en produkt som är så enkel att det är självklart hur man använder den behövs ingen dokumentation, men i alla andra fall behöver användaren dokumentation för att förstå hur produkten fungerar och kunna använda den på rätt sätt. Komplicerade produkter lever ofta länge och vidareutvecklas och förses med nya funktioner. Då måste även dokumentationen vidareutvecklas och uppdateras. Att hantera dokumentation för produkter som finns i flera varianter och på flera språk kräver att man organiserar arbetet på ett genomtänkt sätt. Vad ska man tänka på för att både få dokumentationen klar i tid och kunna arbeta vidare med den?

Boken vänder sig såväl till teknikskribenter som till dokumentationsansvariga och dokumentationsbeställare. Den handlar inte om hur man skriver och hur man väljer verktyg utan om kringarbetet och de förutsättningar som måste skapas för att det ska gå att klara av dokumentationsarbetet på ett bra sätt. Både principresonemang och handfasta vardagstips tas upp.

Roger Hansson är teknisk fysiker och har arbetat länge med datateknik men efter hand mer och mer med teknisk dokumentation och tekniska översättningar och har även undervisat på alla nivåer från nybörjarstadiet till universitet. Här delar han med sig av sina erfarenheter, inte i form av futuristiska visioner utan i form av råd i det konkreta vardags arbetet.

EGRA är ett litet konsultföretag som arbetar med teknisk dokumentation och tekniska översättningar.

ISBN : 9789163905452
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska
Sidor. : 81
Utgivningsdatum : 2016/02/16
Författare : Roger Hansson
Write Your Own Review
Du recenserar:Framställning och underhåll av teknisk dokumentation av Roger Hansson
Your Rating