Headphones on table with Vulkan logo and cup of cofee

Ge ut din egen ljudbok

Din ljudbok kommer ut överallt, även på de så viktiga strömningstjänsterna som t.ex. Storytel, Bookbeat, Nextory m.fl. Vi gör det enkelt för dig. Det enda du behöver göra är att beställa ett av våra ljudbokspaket och lämna över ett färdigt manus så sköter vi resten. Även om vi rekommenderar att du utnyttjar vår expertis för din ljudboksproduktuin kan vi självklart också hjälpa dig ifall du redan har inspelade ljudfiler - ta en titt på detta paket! Nedan finner du mer info om ljudboksutgivning med hjälp av våra fullservicetjänster för egenutgivare.

Våra förmånliga ljudbokspaket

 1. Revenue Share
  Revenue Share

  Tillsammans delar vi på kostnaderna, det gör att du som författare inte behöver betala särskilt mycket för att få ut din ljudbok på alla marknader — strömmat såväl som nätbokhandel och bibliotek. 

  Från
  18.900 SEK
   • Ljudförläggare

   • Inläsare/skådespelarröst

   • Publicering: Storytel, Bookbeat, Nextory m.fl.

   • Omslagsformgivning

  Från
  18.900 SEK
 2. Ljudbok ingår
  Författarpaketet Komplett
  Författarpaketet Komplett

  Författarpaketet Komplett är för dig som vill ge ut din bok i alla format: papper, e-bok och ljud. Minst 300 tryckta ex ingår, du får en personlig projektledare/förläggare och sparar 25-30%. 

  Från
  26.900 SEK
   • Professionell ljudboksproduktion

   • Sättning + 300 tryckta böcker

   • Personlig projektledare/förläggare

   • Hela Författarpaketet ingår

  Från
  26.900 SEK
 3. Total
  Total

  Total passar perfekt för dig som vill få total kontroll över din ljudboksproduktion. Självklart publiceras din bok via alla kanaler, till exempel Storytel, Bookbeat, Nextory med flera.

  Startavgift
  4.900 SEK
   • Ljudförläggare

   • Produktion: 3000 kr/säljklar timme

   • Publicering: Storytel, Bookbeat, Nextory m.fl.

   • Mastering

  Startavgift
  4.900 SEK

Få rabatt på din första ljudboksbeställning

Du kan få rabatt på din första ljudboksbeställning. Det enda du behöver göra är att klicka på knappen "Ladda ner" nedan och fylla i dina uppgifter för att ladda ner vår pdf om våra ljudbokspaket där du också hittar rabatterbjudanden. 

Vi når ut överallt

Vulkan samarbetar med samtliga återförsäljare och strömmingstjänster på den svenska marknaden. Din bok publiceras överallt där ljudböcker finns: Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokus Play, Adlibris, Bokus, Biblio m.fl.

Dessutom så blir din bok självklart tillgänglig för biblioteksutlåning. Idag är det av största vikt att din bok finns tillgänglig hos så många aktörer som möjligt.

Vulkan arbetar med

Tips inför din ljudboksutgivning

Vikten av rätt inläsare

Inläsaren blir din berättelses röst. Därför är det viktigt att först och främst välja om du vill ha en kvinnlig eller manlig röst till den bok du skrivit. Tänk också på om du vill ge inläsaren instruktioner om uttalet av vissa begrepp, namn m.m. som förekommer i din text, eller att vissa stycken ska läsas med en annan ton o.s.v.

Vikten av hög produktionskvalitet

Att läsa in en ljudbok är ett hantverk som kräver tid och erfarenhet att bemästra. Det tar därför tid att läsa in och producera en ljudbok av högsta kvalitet. Räkna med att en lyssningsklar timme tar en erfaren ljudboksinläsare minst en och en halv timme att läsa in. Till detta kommer även förberedelser och färdigställande av själva ljudfilerna.

Läsa in själv

Generellt så rekomenderar vi inte att författaren läser in sin ljudbok själv. Det finns dock tillfällen där det kan passa bra t.ex. för en biografi. Läser du in själv är det avgörande att både inläsning och produktion håller absolut högsta kvalitet. Inte bara för dina framtida lyssnare utan även för att din bok ska accepteras och tas in i återförsäljarnas sortiment. Ger du ut tillammans med oss genom baspaketet måste du skicka in en ljudfil på ca. 1-2 minuter för bedömning.

Vikten av ett snyggt omslag

Ett genrespecifikt omslag är om möjligt ännu viktigare för en ljudbok än för en tryckt bok. Omslaget är det första en potentiell lyssnare ser och därför är det viktigt att ditt omslag passar bokens berättelse.

Strömningstjänster

Det är ingen hemlighet att fler och fler lyssnar på ljudböcker. Bara de senaste åren så har ljudboksmarknaden fördubblats räknat i antalet lyssnare. Om man vill vara säker på att nå ut till så många som möjligt med sin berättelse så måste boken idag finnas på strömingstjänsterna.

En ny tidsålder

En stor fördel för författaren med strömingstjänster är att du konkurrerar på mer jämlika villkor jämfört med hos traditionella återförsäljare. Det beror på att strömningstjänsterna ger prenumeranterna lyssningstips baserat på vad man tidigare lyssnat på och gillat. Det innebär att en okänd debutant kan rekommenderas likväl som en känd författare, vilket också innebär att vi fått fler nya framgångsrika författarnamn sedan strömingstjänsternas intåg på marknaden.

Alla format

Att en bok ges ut i alla format (pappersbok, e-bok och ljudbok) är idag standard. Vill man nå så många läsare som möjligt så måste din bok finnas i samtliga format. Vi rekommenderar varmt vårt Författarpaket Komplett, där allt ingår: formgivning av inlaga och omslag samt utgivning i samtliga format. Det innebär att din bok trycks, publiceras som e-bok och produceras som ljudbok.