Handen som helar 3 av Sven Röstlund

168 SEK
I lager
ISBN : 9789188559463
Språk : Svenska

Så har vi kommit till den tredje och avslutande delen i historien om helaren Fran och alla hennes vänner. Simon, Joffryn, Dorotea, Perkins, Maria, Natascha med flera. Åren går och vi kommer följa dem i deras fortsatta liv, i glädje och sorg, kärlek och hat. Märkliga platser och äventyr väntar dem. Oväntade vägar tar livet med dem. I centrum Akademin, hem för de märkliga helarna som vigt sitt liv åt helarkonsten. Att hjälpa sina medmänniskor och försöka bota deras sjukdomar eller lindra deras lidande. Bland sjukdomar, krig och elände står Fran i mitten av det hela. En riktig helare med en sällan skådad begåvning. Vad har ödet i behåll för den vackra och begåvade kvinnan.

Detta är en saga för vuxna med sinnet för skrönor och historier kvar. En obestämd plats i en obestämd tid. Där de påhittade personerna lever sitt eget liv och inte alltid gör som författaren tänkt! För länge sen kämpade dessa män och kvinnor för att försöka fi nna förklaringen och bot till många av de sjukdomar vi i dag kan behandla. Om man betänker vad de hade för kunskaper och resurser kan man bara imponeras och buga av vördnad. Det är läkekonst av allra högsta grad.

Sven Röstlund helare och distriktsläkare, är sen 20 år tillbaka verksam på helarhuset Nora vårdcentral. Att arbeta som distriktsläkare är att följa människor i olika delar av deras liv. Från de nyfödda, till de riktigt gamla. En del sjuka och skröpliga andra mer pigga och vitala. Alla typer av sjukdomar, från hjärtinfarkter till nageltrång. Detta gör att ingen dag är den andra lik. Kroniska sjukdomar och akuta tillstånd i en salig blandning är en stimulerande utmaning. Har man sedan glädjen att ha trevliga och kunniga kollegor och arbetskamrater kan det inte vara bättre.

Sven är också en glad amatörluffare, som varje sommar drar ut på vägarna med sin gode vän Roland för att upptäcka Sveriges landskap. Det fi nns inget vackrare än den svenska naturen. Att ligga i en dikesren, höra fågelsång, se på molnen och tornseglarna mot en blå himmel. Då är man bra nära paradiset!

ISBN : 9789188559463
Språk : Svenska
Sidor. : 386
Utgivningsdatum : 2016/12/27
Författare : Sven Röstlund
Write Your Own Review
Du recenserar:Handen som helar 3 av Sven Röstlund
Your Rating