Jakten på Karl Hedin: ett totalhaveri för rättvisan

Denna bok handlar om det rättsfall, som i media kom att kallas Västmanlandsfallet eller Hedinfallet.

143 SEK 179 SEK
I lager
ISBN : 9789189569195
Publisher : Lava Förlag
Språk : Svenska

Vem är min vän Karl Hedin? Karl är utbildad civilekonom och har arbetat i skogsindustribranschen i 45 år. Han är idag huvudägare till en företagsgrupp som äger skogar och sågverk i Sverige och Estland med ca. 1000 anställda.

 

Sex dagar efter, att Karl och några av hans anställda chockartat greps av polisens nationella insatsstyrka den 26 oktober 2018 och låstes in i fylleceller på Kronobergshäktet i Stockholm, började jag skriva ned mina tankar. De har till stora delar publicerats, som fristående debattartiklar i olika media.

 

Denna bok handlar om det rättsfall, som i media kom att kallas Västmanlandsfallet eller Hedinfallet.

 

Operation Karbon var polisens egen interna, lite agent-häftigare kodbeteckning, för ärendet. Antagligen skapat för att förhindra normalt förekommande läckage inom polisen om det verkliga målet för ärendet, under dess utdragna planläggning.

 

Fallet kom tyvärr, att utvecklas till ett av de mest uppmärksammade rättsliga totalhaverierna under senare år. Det här är min berättelse.

 

 

Björn Törnvall föddes i Göteborg 1946 och hembars i triumf till Hedens gård i Billdal. Ville bli jägmästare, men skolbetygen räckte inte till på 1960-talet i konkurrensen om utbildningsplatserna. Det fick bli bank och finans i stället. Verksam på utlandssidan i två svenska storbanker, SEB och PKbanken i Sverige och Luxemburg, med fokus på finansiering av svensk varvs- och exportindustri.

Bor sedan 2003 i Säffle i västra Värmland, skogsägare i liten skala i värmländska Lysvik. Jägare sedan barnsben, jaktledare i älgjaktlag på milsvida marker i södra Härjedalens skogsland i 19 år.

Debattör i skogs-, energi- och jaktfrågor när lusten faller på. Medförfattare till tre tidigare debattböcker: "De jagade jägarna" (2015), "Attacken mot äganderätten" (2018) och "Maktmissbruket" (2019).

ISBN : 9789189569195
Format : 135.00 X 210.00
Publisher : Lava Förlag
Språk : Svenska
Sidor. : 234
Utgivningsdatum : 2022/07/22
Författare : Björn Törnvall
Write Your Own Review
Du recenserar:Jakten på Karl Hedin: ett totalhaveri för rättvisan
Your Rating