Jätten från Kyrkefalla

179 SEK
I lager
ISBN : 9789188931115
Språk : Svenska

Det är besynnerligt med människor. Att de ständigt söker någon att se upp till och någon att se ned på. Själv kan jag skaka av mig människors hån. En handrörelse och de som sprider sådant tal viker undan. Men nu är vi två som skiljer oss från de andra. Vad kan det leda till?
Vi har lämnat vår cirkus för att ta plats i det ordinära livet. Det finns sannerligen hemligheter man gör klokast i att tiga om. Men våra respektive storlekar är iögonfallande och uppenbar för var och en i människosläktet. De största kontraster Naturen kan visa. Vi kan inte gärna hålla det hemligt.

Det är år 1890. Emanuel kommer hem från det kringresande cirkuslivet på kontinenten, där han haft stora framgångar som den starka nordiska Jätten. Nu vill han slå sig till ro. Berömmelse och dramatik ska bytas mot vardagen i Tibro, Kyrkefalla socken på västgötaslätten där han växte upp. Med sig har han Ernst, sin kamrat från cirkusen. Hur kommer de att tas emot i det ordinära samhället? Kommer deras vänskap att hålla? Romanen är delvis verklighetsbaserad.

Margareta Lindholm är född och uppväxt i Tibro. Jätten från Kyrkefalla är hennes tionde roman.

ISBN : 9789188931115
Format : 135.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 190
Utgivningsdatum : 2019/02/07
Författare : Margareta Lindholm
Write Your Own Review
Du recenserar:Jätten från Kyrkefalla
Your Rating