Kvinnliga grafiker i Östergötland av Susanne Idervall & Agneta Östlund

238 SEK
I lager
ISBN : 9789163906602
Språk : Svenska

I den här boken kommer man närmare och in i en grafikers vardag och får läsa om arbetet och hantverket bakom ett konstgrafiskt blad.

Om man är nyfiken på hur grafik kommer till och på hur konstnärerna bakom de grafiska bladen arbetar ska man läsa boken.

Man kan kortfattat läsa om de varierande konstgrafiska tryckteknikerna och om vad som är karaktäristiskt för en metod och hur det går till.

Men boken är också tänkt som en källa till inspiration, för den som kanske vill börja en kurs i grafik eller arbetar med konst på ett eller annat sätt.

I fokus är 25 kvinnliga grafiker verksamma i Östergötland. De arbetar med en konstform som har mycket långa anor, men som ständigt förnyas till teknik och bildspråk.
Att vara östgötabaserad betyder bara att bo och arbeta i regionen. Det är en aspekt på konstnärskapet. Omvärldsorientering och dialoger, utblickar och inblickar, gör världen till arbetsfält med allt vad det innebär. Det visar denna bok.
Det är 25 starka personligheter som intervjuas och berättar om sina konstnärskap och bildvärldar. Om tankar och idévärldar, inspirationer och rent praktiskt arbete, för att inte säga fysiskt slit, med nya och historiskt beprövade tekniker i grafikverkstaden bland tryckpressar, papper och dofter av färg.
Att läsa om varje konstnär är lika spännande som att se bilderna av deras verk. Grafiken som konstform synliggörs i hela sin bredd och rikedom. Det behövs.
Ett avslutande kapitel med fakta om gamla och nya tekniker, ordförklaringar och litteraturtips gör denna bok till en uppslagsbok över sitt tema: kvinnliga konstnärer och en oumbärlig konstform.

Jag kan bara säga det igen: Detta är en nödvändig bok!

STEFAN HAMMENBECK
Konstintendent vid Östergötlands museum, filosofie hedersdoktor vid Linköpings Universitet, tidigare bl a chef för Skövde konsthall & konstmuseum och grafikvän.

 

FÖRFATTARINTERVJU

 

 

ISBN : 9789163906602
Format : 270.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 170
Utgivningsdatum : 2016/09/02
Författare : Susanne Idervall,Agneta Östlund
Write Your Own Review
Du recenserar:Kvinnliga grafiker i Östergötland av Susanne Idervall & Agneta Östlund
Your Rating