Libretto av Lars Jarnhammar

168 SEK
I lager
ISBN : 9789163777677
Språk : Svenska

Libretto är en väv av små berättelser som följer en släkt från tidigt 1800-tal fram till pingstaftonen 1926. I dess centrum står Johannes, en hyllad operasångare och regissör med scener i Stock­holm, Prag, Breslau, New York och Melbourne som några av sina arbetsplatser. Vid hans sida står Sigrid som levt sina första år i ett tryggt borgerligt stockholmshem men tidigt tvingats fatta pennan för att bidra till sin och moderns försörjning som författare och översättare.
När de gifter sig, efter att Johannes första hustru dött under dramatiska omständigheter, står han på höjden av sin karriär och Sigrid följer med honom ut i en värld som hon bara kunnat drömma om. Han tar henne med till de fina salongerna, hon får möta de stora kompositörerna och hon får träffa kungar och kejsare. Men två saker får Sigrid försaka. Hennes skrivande blir försummat och de två döttrarna Saga och Inga kan bara periodvis följa med dem runt om i världen. Ekonomisk oro för morgondagen finns däremot som deras ständiga följeslagare.
Libretto innehåller också glimtar av den framväxande frikyrkorörelsen och kvinnorörelsen i slutet av 1800-talet.

Libretto är i första hand skriven för dagens och morgondagens släktingar till huvudpersonerna i boken, men bör även vara av intresse för den som är intresserad av svenskt kulturliv under tiden runt förra sekelskiftet. Eller bara vill ta del av en ännu inte tonsatt operaföreställning. Ett libretto.

ISBN : 9789163777677
Språk : Svenska
Sidor. : 298
Utgivningsdatum : 2015/03/19
Författare : Lars Jarnhammar
Write Your Own Review
Du recenserar:Libretto av Lars Jarnhammar
Your Rating