Minneslära av Markus Dencker

”Kunde läkaren ha tänkt: ’Vad får den här personen – med så många kroppsliga besvär – att säga att problemen är psykiska? Vad har han varit med om som får honom att säga så? Borde han få berätta om sina minnen?’”

219 SEK
I lager
ISBN : 9789189179608
Språk : Svenska

Minneslära är en sorts bekännelser – en berättelse om författarens egna minnen. Men boken är inte självutlämnande  för sakens skull. Genom en förståelse av hur författaren påverkats av sina egna erfarenheter har han även formulerat en generell hypotes om hur minnen kan påverka kroppsliga processer. I Minneslära får vi följa med på stormande hav, in i sjukdomar, hypokondri och psykoterapi. Men inte minst får vi ta del av en teori som skulle kunna förklara hur inflammationer uppstår ur förhållanden som råder i psyket.


Psyk 22 är en trilogi bestående av böckerna Minneslära, Gränslära och Ordningslära. Det gemensamma temat är människors liv och de problem som ibland uppstår i dem. Tillsammans bildar texterna en historia om psykiatrins eget Moment 22 – vården kan inte samtidigt både möta patienter som unika individer och ge en evidensbaserad vård som helt utgår ifrån statistik. Psyk 22 berättar om de livs- och relationsproblem som människor behöver hjälp med för att lösa sina knutar och nå långsiktig förändring, medan vår allt mer biologiskt inriktade psykiatri fokuserar på diagnoser,
läkemedel och symtomlindring.

 

MARKUS DENCKER (född 1972) är trebarnsfar och legitimerad psykolog. Under 1990-talet studerade han humaniora i Uppsala samtidigt som han arbetade på konstmuseum. I samband med att han år 2001 gav ut boken Egenart (tillsammans med fotograf Thron Ullberg) flyttade han till Stockholm där han arbetade med hemlösa missbrukare. När hans första barn föddes bestämde han sig för att skola om sig. Sedan 2013 har han arbetat som psykolog, till en början inom BUP och sedan i rollen som miljö- och familjeterapeut på Viksjö Gård Behandlingshem.

ISBN : 9789189179608
Språk : Svenska
Sidor. : 376
Utgivningsdatum : 2020/12/04
Författare : Markus Dencker
Write Your Own Review
Du recenserar:Minneslära av Markus Dencker
Your Rating