Missfall - med rätt att sörja Av Pernilla Hjort

199 SEK
I lager
ISBN : 9789163732980
Språk : Svenska

En femtedel av alla graviditeter slutar med missfall, mörkertalet är mycket högre och missfallen ökar.
Ett missfall orsakar ofta en sorg, jämförbar med den man upplever när en nära anhörig dör visar forskningsrapporter. Studier visar också att missfallen betraktas som rutinfall på sjukhusen och de får låg prioritet. Kvinnorna kanske tröstas, men det saknas en förståelse för deras upplevelser. De känner sig övergivna, både av sina partners och av sjukvården. Många kvinnor känner skuld.
Flertalet kvinnor upplever också att de saknar kontakt med andra som varit med om ett missfall. Många tror att de är ensamma om sin upplevelse.
Det behövs en vänlig, ärlig bok som hanterar upplevelsen av missfall med respekt och som visar att vi är många.
I Missfall – med rätt att sörja utgår Pernilla Hjort ifrån kvinnan, paret och upplevelsen. Här kan vi läsa om hur ett missfall går till, hur det påverkar kroppen, vad som händer på sjukhuset, vilka typer av missfall man kan uppleva och hur det påverkar kvinnans framtida möjlighet att bli gravid. En bok på enkel svenska där man får dela andras upplevelser. Vi behöver bryta tystnaden kring ämnet så att skammen och skulden kring missfall lyfts upp i ljuset och sorgen får en chans att synas.
www.facebook.com/missfallmedrattattsorja

ISBN : 9789163732980
Språk : Svenska
Sidor. : 304
Utgivningsdatum : 2013/06/18
Författare : Pernilla Hjort
Write Your Own Review
Du recenserar:Missfall - med rätt att sörja Av Pernilla Hjort
Your Rating