Misshandlad i sjukvård och rättsväsende av Carin Millfors

168 SEK
I lager
ISBN : 9789163713620
Språk : Swedish

Den 10 juli år 2000 förändras Carins liv i en handvändning. En bilolycka ger henne allvarliga nackskador. Direkt förändras Carin, hennes minne försämras, hon får konstant smärta. Skadan leder till att den levnadsglada och aktiva Carin förlorar sitt arbete sex veckor senare och möjligheten att leva det liv som hon brukade som hon var van vid.

Vi får följa med Carin på resor till både USA och Iran, dit hon tar sig för att med egna medel finansiera för henne så livsviktiga operationer för de allvarliga skador i övre halsryggen hon fick vid olyckan år 2000 och ytterligare en trafikolycka år 2004. Återkommande frågeställningar i boken är varför svensk sjukvård avstår från att använda sig av diagnos- och operationsmetoder från andra länder som bygger på lång erfarenhet och varför jurister och läkare gömmer sig bakom begreppet vetenskap.

Carin har drivit ärendet mot sitt försäkringsbolag i både tingsrätten, hovrätten och ända upp i Högsta Domstolen, men förlorat i samtliga instanser. I boken återges denna rättsprocess. Hennes bild av verkligheten skildras på ett skrämmande sätt.

Istället för att få vård för sina skador och upprättelse, har hon blivit ett brottsoffer. Carin är fast besluten att fortsätta striden.

ISBN : 9789163713620
Språk : Swedish
Sidor. : 218
Utgivningsdatum : 2013/05/28
Författare : Carin Millfors
Write Your Own Review
Du recenserar:Misshandlad i sjukvård och rättsväsende av Carin Millfors