Mitt Sjuttiotal av Torgil Höckergård

178 SEK
I lager
ISBN : 9789188481405
Språk : Svenska

Mitt Sjuttiotal är en roman baserad på minnen från min ungdomstid på sjuttiotalet. Jag växte upp på en lantlig idyll bland mindre byar och samhällen och med en mellanstor stad på mopedavstånd. Den egna bilen gav dock en större aktionsradie och ett socialt liv fyllt av nöjen och umgänge med likasinnade i trakten. Jag deltog i de flesta gemenskaper i trakten från gammeldans i nedlagda skolor till raggargäng och knarkarkvartar. Ena kvällen var det bilkortege i jeanskostym storgatan upp och storgatan ned, andra kvällen var det kavaj på dansrestaurang. Någon politisk medvetenhet väcktes inte hos mig trots FNL-rörelser och demonstrationer. Jag utforskade i stället de olika musikgenrer som blommade ut på sjuttiotalet. Symfonirock, hårdrock och inte minst proggen. Vi avlyssnade nya LP-skivor på platsgrammofoner och Hi-Fi-anläggningar med hemmasnickrade högtalare. Och det blev lite av en tävling om vem som hade hittat någon ny spännande grupp att imponeras av. Detta är en bok för femtiotals- och sextiotalsgenerationerna. Läs och minns.

ISBN : 9789188481405
Språk : Svenska
Sidor. : 472
Utgivningsdatum : 2016/09/15
Författare : Torgil Höckergård
Write Your Own Review
Du recenserar:Mitt Sjuttiotal av Torgil Höckergård
Your Rating