Mochudis Förlorade Son av Ulf Söderström

100 SEK
I lager
ISBN : 9789163907210
Språk : Svenska

Den här novellen ger dig tårar i ögonen, tar dig med på en exhalterande resa som varierar med oväntade och omväxlande händelser, väl blandat, sammanknutet till en fascinerande novell och ett unikt och absorberande äventyr.

Denna boken är en fiktiv historisk roman, som handlar en del om Bakgatla ba ga Kgafelas stamkultur.
Den sätter strålkastarljuset på livet i stammen under nittonhundrafemtiotalet. På den tiden styrde kungar över Botswanas olika territorier, de ledde sina stammar på ett utmärkt sätt, utan inblandning utifrån. (landet var då kallat Bechuanaland)
Under deras Ledning utvecklades folket till discipolinerade och ansvarstagande människor. Deras stammar var enade och fred rådde mellan dem.

Novellen handlar om

En Liten pojke som heter Tefo och hans far som var en Botswansk medborgare boende i Syd-Afrika. Tefo växte upp under fattiga omständigheter i ett illegalt slumområde på landet långt ifrån närmaste planerade samhälle. Där bodde bara de fattiga svarta och afrikanska invandrare från andra afrikanska länder.
En tragisk situation hände medan de reste till Botswana fsst Tefo blev hjälpt av ett gammalt par som levde på en farm. Senare blev han transporterad till Botswana för att träffa och lära känna sina släktingar. Hans liv blev allteftersom han upplevde den traditionella livsstilen i en Botwansk by vilket i sin tur var nära sammanknutet med boskapsskötsel för pojkar och män. Hans kusin begick långt senare ett brott  Syd-Afrika, varefter han behövde resa tillbaka till Syd-Afrika för att ta hand om problemet. Medan han var där mötte han en man som kom att helt förvåna honom

ISBN : 9789163907210
Format : 150.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 371
Utgivningsdatum : 2016/05/25
Författare : Ulf Söderström
Write Your Own Review
Du recenserar:Mochudis Förlorade Son av Ulf Söderström
Your Rating