Musikalisk uppförandepraxis: tvång eller frihet?

”Tidig musik”, vilken musik är det egentligen? Måste jag spela denna musik på ett särskilt ”tidstroget” sätt? Om jag spelar denna musik som jag vill, blir det fel då?

199 SEK
I lager
ISBN : 9789189153110
Publisher : Nomen Förlag
Språk : Svenska

”Tidig musik”, vilken musik är det egentligen?
Måste jag spela denna musik på ett särskilt ”tidstroget” sätt?
Om jag spelar denna musik som jag vill, blir det fel då?


Dessa och många andra frågor har Clas Pehrsson mött under sitt yrkesliv som musiker och musikhögskolelärare sedan 1960-talet. Här reder han ut många av de oklarheter och vanföreställningar som ligger bakom dem, och läsaren får flera tips om hur man kreativt och stimulerande kan hantera problematiken kring musikalisk uppförandepraxis. Tyngdpunkten i denna text hamnar i barockmusiken.
Clas Pehrsson presenteras närmare i slutet av boken.

ISBN : 9789189153110
Format : 148.00 X 210.00
Publisher : Nomen Förlag
Språk : Svenska
Sidor. : 106
Utgivningsdatum : 2020/10/26
Författare : Clas Pehrsson
Write Your Own Review
Du recenserar:Musikalisk uppförandepraxis: tvång eller frihet?
Your Rating