Nu minns gubben av Stig Åke Stålnacke

248 SEK
Slut i lager
ISBN : 9789188559388
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska

I ett 70-tal berättelser tar journalisten och konstnären Stig Åke Stålnacke oss med på en resa. Avstampet tas i det lilla samhället Myckling, en by i norra Ångermanland, där Stig Åke växte upp på 40 och 50-talet. Ömsint porträtteras familj, grannar, bybor och vänner. Vi möter också särlingar som Anna kutikring, Erke och Stora Ström. Vi möter kamratskap och utanförskap.
Och om vi anstränger oss kanske vi känner doften av de rentvät-tade grönvita fotbollströjorna som fladdrar i vinden på Gustav Strandbergs kärrings tvättlina. Vi besöker den mäktiga åttkantiga kyrkan mitt i byn, vi känner träsmaken av söndagskolans hårda bänkar och vi möter den första kärleken.
Naturligtvis möter vi konstnärsvänner som uppnått vida berömmel-se, såsom Bengt Lindström och Peter Dahl men minst lika viktiga är porträtten av Emil Forsman, Johan Björck och andra, blygsamma men glimrande målare sprungna ur den norrländska myllan.
Men vidare, och kanske det viktigaste, är när vi åker med på de allmängiltiga, grubblande tankarna, de som ger röst åt vår oro och längtan. Kort sagt, en röst som bär livet självt.
Merparten av illustrationerna i boken har tecknats av konstnären Bo Alström

 

 

ISBN : 9789188559388
Format : 140.00 X 210.00
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska
Sidor. : 180
Utgivningsdatum : 2017/02/08
Författare : Stig Stålnacke
Write Your Own Review
Du recenserar:Nu minns gubben av Stig Åke Stålnacke
Your Rating