Nya Gluten och Mjölk av Michael Håkansson

128 SEK
Slut i lager
ISBN : 9789188257192
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska

Trilogin Gluten & Mjölk blev snabbt en populär bokserie och det som stod som rubrik på baksidan av första boken i serien är aktuellt än och även för denna bok:
Känner du dig helt tillfreds med din doktors svar och litar fullt ut på dina provsvar?
Likaså inledningsfrasen på sista boken i serien:
En utländsk professor inom pediatrik som länge forskat runt glutenintolerans sade följande kloka ord vid en intervju år 2010: "Varför säger inte läkarkåren sanningen? Då kunde 80 % av patienterna gått hem från sjukhusen varje dag".
Författaren har idag forskat i kopplingarna mellan kosten och moderna sjukdomar i över
10 års tid och för några år sedan öppnades en blogg i ämnet som snart har haft 1 miljon besökare från hela Norden. Den populära boktrilogin Gluten & Mjölk släpptes senhösten år 2012, och detta har tills idag resulterat i att författaren har fått mer än 600 tackbrev och mail från personer i alla åldrar som ansett sig fått den hjälp och svar på de besvär de lidit av.
Vi har svårt att föreställa oss att det vi ätit sedan barnsben kanske inte är det optimala, utan snarare en källa till olika sjukdomar och besvär. Det författaren visade fram i förra bokserien var hur tidigt man långtgående manipulerat vetet, redan år 1901 i Sverige, och tagit fram ett vete med en hög kromosomhalt som inte längre passar våra kroppar och som ger en svårighet att bryta ned detta.
Det vetenskapsmännen var föga medvetna om då var att de faktiskt också skapade världens första GMO-produkt (genetiskt modifierad) redan år 1901, genom förändringarna man gjorde i vetets arvsmassa. Effekterna av denna genetiska förändring kan man sedan följa under åren ända fram tills idag, med ett stadigt ökat sjuktal i samhället. Detta ohälsotal accelererar konstant i takt med den vidareförädling som sedan pågått under decennier sedan 1900-talets början. Idag görs fullt medveten genetisk manipulation av vetet för olika egenskaper som ska passa modernt jordbruk och livsmedelsindustri, och detta nya moderna vete har blivit en mardröm för genetisk forskning att försöka kartlägga.
Den "kokta mjölken", det vill säga den moderna och processade mjölken, har även den visat sig vara en bidragande faktor till olika former av besvär och stigande ohälsotal i samhället. Vi konsumerar idag långt mer mjölk per person i olika former än vad vi gjorde för 100 år sedan.
Nya Gluten och Mjölk redovisar långtgående ett brett spektrum av moderna sjukdomar och kopplingarna till kosten, t.ex rubbningar i immunförsvaret, autoimmuna sjukdomar, mag/tarmsjukdomar, tarmcancer, sköldkörtelbesvär, diabetes, fibromyalgi, reumatiska sjukdomar, histaminbesvär, hudbesvär, håravfall, psykisk ohälsa, neuropsykiatriska funktionsnedsättning-ar (ADHD, Autism, DAMP med mera)hos barn och vuxna, demens, Alzheimers, MS, migrän, epilepsi, samt många andra sjukdomstillstånd och besvär...
Denna nya bok och samlade utgåva, tar läsaren med på en djupgående analys av kostens betydelse vid olika sjukdomstillstånd och presenterar de allra senaste forskningsrönen och fynden.

ISBN : 9789188257192
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska
Sidor. : 362
Utgivningsdatum : 2015/12/22
Författare : Michael Håkansson
Write Your Own Review
Du recenserar:Nya Gluten och Mjölk av Michael Håkansson
Your Rating