Nya Hornsberg Ett stadsbyggnadsprojekt på västra Kungsholmen av Charlotte Holst och Mats Pemer

228 SEK
I lager
ISBN : 9789163772726
Språk : Svenska

Boken om nya Hornsberg handlar om förvandlingen av ett industriområde på västra Kungsholmen till en levande stadsdel fylld av boende och verksamheter. Arkitekterna Charlotte Holst och Mats Pemer, som arbetade med stadsplaneringen på Stockholms stadsbyggnadskontor, beskriver stadsutvecklingen från historia till nutid, och hur arbetet gick till med att ta fram stadsplaner och projekt.

Nya Hornsberg har växt ut successivt. Viss befintlig bebyggelse finns kvar och ny har tillkommit. Nu finns här en blandning av bostäder, kontor, förskolor, restauranger, butiker, parker och strandpromenader. Stadsdelen, som har fått stenstadens karaktär, har tagits emot med entusiasm av stockholmarna. Nya Hornsberg är ett av innerstadens attraktivaste bostadsområden samtidigt som verksamheterna utvecklas intensivt. Strandparken och restaurangerna är livligt besökta.

När boken ges ut december 2014 har nya Hornsberg byggts ut till fyra femtedelar av nuvarande planer. År 2020 beräknas 20 000 personer bo och lika många arbeta i området.

Boken är rikt illustrerad och kan användas som guidebok vid rundvandring i området. Den vänder sig till alla som är intresserade av stadsbyggnad – inte minst de som bor och verkar i stadsdelen.

ISBN : 9789163772726
Format : 140.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 128
Utgivningsdatum : 2014/12/11
Författare : Charlotte Holst,Mats Pemer
Write Your Own Review
Du recenserar:Nya Hornsberg Ett stadsbyggnadsprojekt på västra Kungsholmen av Charlotte Holst och Mats Pemer
Your Rating