Nyckeln till födelsens och dödens gåtor av Daisaku Ikeda

197 SEK
I lager
ISBN : 9789163786945
Språk : Svenska

PRAKTISK BUDDHISM FÖR VÅR TID

ALLA VILL VI BLI LYCKLIGA, men ändå verkar lyckan inte alltid vara inom räckhåll. Olika problem är inte i sig själva de grundläggande orsakerna till att vi är olyckliga. Enligt buddhismen är de verkliga orsakerna att vi saknar kraft och visdom att hantera problemen.

I NYCKELN TILL FÖDELSENS OCH DÖDENS GÅTOR förklarar den buddhistiske ledaren Daisaku Ikeda att alla individer har obegränsad kraft och visdom inom sig, och hur buddhismen visar vägen för att utveckla dessa egenskaper. När buddhismen behandlar frågan om lycka så fokuserar den på hur vi kan odla den potential som finns inom oss. Styrka och visdom, förklarar buddhismen, kommer av livskraft. Om vi kan odla tillräckligt mycket livskraft kan vi inte bara stå upp mot livets motgångar utan till och med omvandla dem till förutsättningar för lycka.

Om detta ska vara vårt mål måste vi dock först identifiera de främsta lidandena i livet. Buddhismen beskriver fyra universella lidanden - födelse, åldrande, sjukdom och död. Det är om detta denna bok handlar.

ISBN : 9789163786945
Språk : Svenska
Sidor. : 210
Utgivningsdatum : 2016/11/15
Författare : Daisaku Ikeda
Translated by : Jonas Vesterberg
Write Your Own Review
Du recenserar:Nyckeln till födelsens och dödens gåtor av Daisaku Ikeda
Your Rating