Om Vulkan

Historien om Vulkan - Från en vision om Alla bär på en berättelse till Nordens största bokutgivare - så gick det till.

2008 träffades några vänner kring en idé om att alla borde kunna ge ut sin egen bok. Efter en tids efterforskningar kring tryckfrågor, hemsida, logistik och de ekonomiska förutsättningarna insåg grundarna att tiden var mogen för en modern publiceringstjänst och Vulkan gick live i december 2008.

Sedan januari 2024 är NEA Partners, ett investeringsbolag, delägare i Bookea Vulkan Group. Bolaget ägs av VD, styrelsemedlemmar och NEA Partners.

Vulkan fick stort genomslag i media och författare strömmade till plattformen. Idag ges det ut ungefär en bok per dag, ännu fler om man räknar med de böcker som författaren vill hålla privat. Nuförtiden är Vulkan en plattform som kopplar samman författare, läsare och återförsäljare. Alla kan publicera på lika villkor - inträdeshinder borta, och boken når alla återförsäljare.

Bolaget bakom Vulkan heter Bookea Vulkan Group AB och i bolaget ingår utöver ren egenutgivning genom Vulkan även traditionell utgivning under separata imprints. Från början erbjöds bara pappersböcker, men idag publicerar vi i alla format, det vill säga även e- och ljudbok. Vulkan har alltid strävat efter att vara pionjärer inom förlagsbranschen och vi var en av de allra första aktörerna på marknaden som började erbjuda ljudboksutgivning för egenutgivare. All digital utgivning samlas under varumärket Bookea från och med 2020.

Nu har vi kontor i en funkisfastikhet på Kungsholmen med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.