På cykel genom Australien av Mattias Ohlsson

368 SEK
I lager
ISBN : 9789163916625
Språk : Svenska

Detta är en högst personlig berättelse om drömmar, äventyr och att förverkliga det som tar oss till okända mål. Expedition silwerarrow handlar om Mattias som tar med sin far Öiwind och bror Rikard på en fantastisk resa Down Under. På cykel genom Australiens stekheta ökenlandskap, öde vidder, skogsbränder, tornados, exotiska djur och människomöten samt alla dess vedermödor som följde längst färden.
En av landets största mördarjakter i modern tid var samtidigt i full gång och en stor belöning var utlyst. Polis och myndigheter gick ut med en varning till allmänheten att bortse från den gamla oskrivna lagen att hjälpa varandra i nöd ute i outbacken. Stanna inte för någon!
"Vaknade av ett ryck strax efter midnatt och hörde tunga fotsteg sakta närma sig vårt tältläger, det var 200 km till närmsta civilisation. Skakade försiktigt liv i de andra samtidigt som jag höll andan..."
Äventyret som vi genomförde satte sina outplånliga spår hos oss. Det som bör-jade som en pojkdröm hos en tioårig Öiwind för över femtio år sedan och som senare via ett cykeläventyr från Sverige till de franska alperna kom att leda fram till utmaningen att korsa Australien från norr till söder en generation senare.
Boken är en reseskildring, men den innehåller även intressant fakta om landet. Kanske även inspiration för den som drömmer om det stora äventyret.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. - Mark Twain

 

 

ISBN : 9789163916625
Språk : Svenska
Sidor. : 272
Utgivningsdatum : 2016/08/19
Författare : Mattias Ohlsson,Öiwind Ohlsson,Rikard Ohlsson
Write Your Own Review
Du recenserar:På cykel genom Australien av Mattias Ohlsson
Your Rating