Passionen att måla min väg till målningar i figurativ stil & oljemålning i skikt av Ann-Louise Järvklo

188 SEK
I lager
ISBN : 9789163972515
Språk : Svenska

Bokens namn som delvis är "Passionen att måla" visar på ett stort intresse att måla och skapa bilder. Mitt intresse för den traditionella tekniken i oljemåleri kom i samband med studier på konstskola. Jag ville veta hur det gick till att måla med den teknik som visas i måleri från företrädesvis renässans och barocktiden. Under studierna utökades mitt intresse till att praktisera speciellt oljemåleriet, att förstå och kunna lösa de problem som uppstod i processen med att färdigställa en målning i olja.

I den här boken berättar jag om min väg till kunskap i oljemåleri genom utbildning på konstskolor, högskolor och i arbete med dekorationsmålning som egenföretagare. Man får ta del av händelser där målandet varit det centrala på skolor och utställningar. Idéer till teman för motiv till målningar och en del händelser i samband med utställningar delges också. Bilder på mina målningar ger en mängd exempel på hur man kan praktisera målandet.

Ett avsnitt behandlar den teknik jag använt mig av som jag upplever fungerar. Boken ger också några tipps som är bra att komma ihåg då man praktiserar oljemåleri. Med kunskap om teknik blir det roligare att måla, då man når resultat och tekniskt sätt kan få kontroll över det man vill få fram. Hoppas att texten kan vara till glädje och kanske klargöra ett sätt att använda oljemålning som teknik.

ISBN : 9789163972515
Format : 170.00 X 240.00
Språk : Svenska
Sidor. : 74
Utgivningsdatum : 2018/07/16
Författare : Ann-Louise Järvklo
Write Your Own Review
Du recenserar:Passionen att måla min väg till målningar i figurativ stil & oljemålning i skikt av Ann-Louise Järvklo
Your Rating