Personlighet och individuella skillnader av Elisabeth Salomonsson

69 SEK
I lager
ISBN : 9789188931245
Språk : Svenska

Personlighet och individuella skillnader handlar om att personligheten skiljer sig mellan individer.

Under århundradena har det gjorts olika försök att ge svar på frågan - Vad är personlighet? Det finns ingen övergripande eller förklarande teori om personligheten. Istället har det genom åren uppstått flera olika beskrivande teorier. För att läsa den här boken krävs ingen förkunskap i psykologi. De första kapitlen ger en historisk resumé av personlighetspsykologi och med tonvikt på egenskapsteorier.

I senare delen av boken finns en studie av egenskapsdimensionen extraversion - introversion Det var den schweiziske psykiatern Carl Gustav Jung som myntade begreppen extravert och introvert. I boken kan du testa dig själv och se hur utåtriktad eller inåtriktad du är med hjälp av ett frågeformulär. Med utgångspunkt från resultat av undersökningen diskuteras följande frågeställningar:

Varför vill ingen vara introvert?
Varför vill vi inte sticka ut?
Varför ser vi inte bortom inlärda könsroller?

I personlighetsforskningen har genetiken en stark ställning. Studien vill visa på att det kan finnas ett annat sätt att se på personligheten. De individuella skillnaderna i personligheten är kanske av annan art än biologisk?

ISBN : 9789188931245
Format : 148.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 144
Utgivningsdatum : 2018/12/21
Författare : Elisabeth Salomonsson
Write Your Own Review
Du recenserar:Personlighet och individuella skillnader av Elisabeth Salomonsson
Your Rating