Principbaserad Integration av Peter Eriksson

218 SEK
I lager
ISBN : 9789163942747
Språk : Svenska

Ett nytt perspektiv på integration

Integration diskuteras ofta utifrån positioner som egentligen i allt väsentlig är låsta eller på en systemövergripande macronivå. Det fi nns ett behov av att på allvar ta tag i frågan om hur ska det gå till i praktiken. Hur kan fl yktingar komma in i samhället snabbare och bli delaktiga i samhällsbygget. Genom att ta avstamp i tre principer presenteras här en lösning som kan läggas ovanpå dagens system och göra det effektivare lättare att samordna.

Principerna är:
• Grunden för integration är socialt kapital och humankapital
• Varje person äger sin egen integration
• Det fi nns en gruppdynamik som vi måste förhålla oss till och arbeta aktivt med

Boken riktar sig till den som i någon form arbetar med eller är intresserad av integration. Det presenteras tankar som delvis utmanar och provocerar. Integrationsfrågan är en av de viktigaste frågorna för morgondagens Sverige, då måste vi ta nya
repp, tänka nya tankar och lyfta på alla stenar.

Om författaren:
Peter Eriksson har utifrån ett allmänintresse av samhällsutveckling och framtidsfrågor tagit sig an ämnet integration. Men fötterna på verkstadsgolvet och näsan i en bok kombinerar han teori och praktik i jakt på insikter och idéer. Med erfarenheter både som volontär och yrkesverksam inom integrationsområdet har han ägnat nästan två år åt att djupdyka ner i ämnet i nära kontakt med asylsökande och nyanlända.

ISBN : 9789163942747
Format : 148.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 102
Utgivningsdatum : 2017/09/05
Författare : Peter Eriksson
Write Your Own Review
Du recenserar:Principbaserad Integration av Peter Eriksson
Your Rating