Protestanten av Jeremiah Karlsson

148 SEK
I lager
ISBN : 9789163926969
Språk : Svenska

Simson är en ilsken ung präst och föreståndare på ett studentboende i Lund. Han plågas av en svår kärlekslöshet till sig själv och till medmänniskorna. Äktenskapet med Sofi är disharmoniskt, liksom hans relation till Gud. Katastrofen är oundviklig, och den leder till en svår kris för paret. Ett ljus lyser upp Simsons tillvaro. Jannice, en flicka som går i själavård hos honom. En sommar lyckas hon förändra hans liv. Men är det enbart till det bättre? Driven av sitt otämjda hjärta driver Simson sitt äktenskap mot den yttersta prövningen.

Protestanten är ett stormande familjedrama försatt i vår apokalyptiska samtid. Kompromisslöst skriver författaren om Svenska kyrkans bortträngda livsformer – långt bortom kyrkans egen självbild. Protestanten är en roman om kärlek, maskulinitet, helighet, inkrökthet och människoförakt. Om människans paradoxala motvilja mot att finna meningen med livet. Det är också en bok om förtärande sorg. Om hur det är att förlora det viktigaste av allt, kärleken.

Jeremiah Karlsson (f. 1986) är en författare vars egensinniga prosa det inte går att ta miste på. Romandebuten Tystnadens älskare, stjärnornas vän var Sveriges första socialtjänstthriller, som följdes upp med Sorgens kammare. Han har varit verksam som skrivcirkelledare inom Ordkonst i Lund, och har bl. a. studerat filosofi och litteraturvetenskap.

ISBN : 9789163926969
Format : 140.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 388
Utgivningsdatum : 2017/01/25
Författare : Jeremiah Karlsson
Write Your Own Review
Du recenserar:Protestanten av Jeremiah Karlsson
Your Rating