Provence - Vita, röda och även roséviner av Göran Boman

269 SEK
I lager
ISBN : 9789188809032
Språk : Svenska

Provence är känt som det världsledande rosevinsområdet men det som inte är känt är att det finns vita och röda viner av en mycket hög kvalite som även är lagringsviner. Boken handlar både om denna okända vinskatt samt om Provence friska roseviner. Rose­vinerna, inklusive UPR, samt hur de framställs beskrivs ingående.

Den rikt illustrerade boken tar upp allt du behöver veta om Provence viner så att du kan hitta dina favoritviner eller planera din egen vin­resa. Just vinturistandet behandlas i ett eget kapitel där du får tips som du har stor nytta av både vid planeringen och vingårdsbesöken. I boken får du lära dig allt om vinodlingens bakgrund som vinhisto­rien för Frankrikes äldsta vinområde, klimat, jordmån, druvsorter, vinodling, vindistrikt och dagens utveckling. Beskrivning ges av ka­raktären hos vit-, röd- och rosevinerna samt hur vinerna framställs.

Totalt 43 rekommenderade producenter och 230 provade viner pre­senteras under respektive vindistrikt. Detta gör den här boken till den mest kompletta och uppdaterade boken om Provence viner.

Till grund för boken ligger författarens tre-betygsuppsats inom Munskänkarna. Därmed förstår man att det här är en faktaspäckad bok. Ändå är den inte tungläst, tvärtom. Texten flyter bra vare sig det behandlar historia, geologi, druvsorter, vinodling och vinifikation och andra teknikaliteter. Bäst upplever man ändå Provence på plats. Med Görans bok som guide.
Ulf Jansson, Redaktör för Munskänken

Kort sagt, här finns det mesta som kan vara av intresse för Provence-entusiasten. Det är inte en bok bara för rosé-fantasten.
Britt Karlsson, BKWine

Boken om vinerna från Provence är komplett, förklarande samt intressant och skriven av en kunnig författare på ett inbjudande sätt.
Provence vita, röda och även roséviner är en bok man inte kan eller vill missa om man är vinintresserad och ska besöka Provence. Betyg 5
Elke Jung, Vinbanken

Detaljer, siffror, berggrunder, druvor, klimatzoner... allt avhandlas och med det i tankarna samt det faktum att en i ämnet Provence-vin så väl insatt expert som ni vet vem intervjuas gör att Provence Vita, röda och även roséviner måste klassificeras som ett svenskt referensverk över den provencalska vinvärlden.
Lars Torstenson, Vinifierat.se

 

ISBN : 9789188809032
Format : 170.00 X 240.00
Språk : Svenska
Sidor. : 203
Utgivningsdatum : 2018/03/20
Författare : Göran Boman
Write Your Own Review
Du recenserar:Provence - Vita, röda och även roséviner av Göran Boman
Your Rating