Riv regelpyramiden av Dick Kling

168 SEK
I lager
ISBN : 9789188713308
Språk : Svenska

Behövs det så många krångliga regler?
Vi lever i ett genomreglerat samhälle. Inte bara staten utan också kollektivavtal och företagskontrakt sätter en tvångströja på oss. Den hindrar vår frihet som individer, vår kreativitet som företagare och vårt samhälles utvecklingskraft. Och varje år tenderar fler områden att bli reglerade och reglerna att bli allt mer detaljerade. Men det behöver inte vara så!
Eget ansvar, moral och ambitioner är viktigare än paragrafer. Tillit människor emellan, enkel och tydlig lagstiftning och att grova brott beivras är ett viktigare kitt än tusentals regler för att hålla ihop ett samhälle.
Historien visar att det enkla är både möjligt och fruktbart. Regelkrångel beror mer på politisk klåfingrighet och byråkratisk ängslan än på viljan att skydda människor från andra och sig själva.
På bostadsmarknaden, arbetsmarknaden, skatteområdet och för de sociala trygghetssystemen har ståtliga pyramider byggts upp som nu hindrar mer än de hjälper. Det är dags att riva både dessa och andra regelpyramider.

Dick Kling är fil dr i nationalekonomi och har bl a arbetat som statssekreterare på  Finans-   departementet, VD för Ekonomi - fakta och EU-fakta och stabschef på Svenskt Näringsliv. Han har skrivit flera böcker på bl a Timbro förlag och under senare år varit verksam som managementkonsult.

 

9789188713308

ISBN : 9789188713308
Format : 110.00 X 180.00
Språk : Svenska
Sidor. : 240
Utgivningsdatum : 2017/08/15
Författare : Dick Kling
Write Your Own Review
Du recenserar:Riv regelpyramiden av Dick Kling
Your Rating