Samspel & Rävspel - ideal och verklighet på jobbet! av Åsa Lundquist Coey

204 SEK
I lager
ISBN : 9789163978913
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska

Chefers och medarbetares verkliga funktioner idag är att agera som spänningsreglerare, ångestdämpare, relationsskräddare, samtalsaktivister, alliansbyggare och påverkare/lobbyister mellan alla relationer man dagligen finns i mot det uppdrag som man har.

Bortom alla ideal av hur det borde vara på jobbet tittar vi på hur det faktiskt är. Oro och spänning botas inte med nya koncept och recept på vad man borde göra, dessa instrumentella förhållningssätt kan, paradoxalt nog, ha motsatt verkan och istället öka det vi vill minska.

Samspel & rävspel utgår från oförutsägbarhetens vetenskap, komplexitet, med syfte att belysa makt, tillit, oro och konfliktens oundviklighet. Bortom ideal om förutsägbarhet, ensamma heroiska ledare och kontroll. Management är politik och varje möte ett drama som utspelas oförutsägbart. Om det blir bra eller dåligt på sikt kan vi inte veta, det beror på vem som bedömer det.

Genom att ta oss själva och andra mer på allvar och uppmärksamma det vi faktiskt gör snarare än det vi borde göra, kan spända axlar bli mindre spända. Vi kan komma vidare tillsammans i ett växande komplext organisationslandskap. Att förstå oss som sociala och alltid i relationer som präglas av spänning, nödvändig och dynamisk, kan göra att ett mer hjälpsamt och humant arbetsliv uppstår.

ISBN : 9789163978913
Format : 148.00 X 210.00
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska
Sidor. : 184
Utgivningsdatum : 2018/08/22
Författare : Åsa Lundquist Coey
Write Your Own Review
Du recenserar:Samspel & Rävspel - ideal och verklighet på jobbet! av Åsa Lundquist Coey
Your Rating