Sjukhussjukan

Sjukvården är den fråga som flest väljare i Sverige tycker är allra viktigast. Tomas Erikssons bok Sjukhussjukan är en sammanfattning av de senaste 10 årens förda sjukvårdspolitik i Sverige och en granskning av det som vi ofta i media får beskrivet som ”krisen i sjukvården”. I boken får läsaren ta del av en sammanställning kring aktuell forskning samt statistik kring den svenska sjukvården. Boken vänder sig såväl till intresserad allmänhet som till de som jobbar i vården.

199 SEK
I lager
ISBN : 9789189286795
Språk : Svenska

Sjukvården är den fråga som flest väljare i Sverige tycker är allra viktigast. På flera ställen i Sverige anordnas demonstrationer mot krisen i sjukvården. Men vad är egentligen orsaken bakom sjukvårdens kris? Vilka politiska beslut, eller brist på beslut har skapat krisen? Och är verkligheten så enkel som att det bara handlar om politiker som vill spara pengar?

 

I boken Sjukhussjukan har Tomas Eriksson försökt gå till botten med krisen i sjukvården och beskriva orsakerna bakom de svarta rubrikerna i media. Han har tittat på varför det alltid fattas pengar i sjukvården och varför personalen flyr. Tomas Eriksson har även undersökt de strategier som politiker och beslutsfattare försökt ta till för att vända utvecklingen, allt från införandet av nya styrsystem, fler privata vårdgivare till digitalisering. Han försöker också ge en bakgrund till varför dessa beslut eller strategier misslyckats.

 

Sjukhussjukan är en bok för dig som vill lära dig mer om krisen i sjukvården men också om hur sjukvården är organiserad. Det är också en bok för dig som inser att orsakerna bakom, och lösningarna på sjukvårdens utmaningar är lite mer komplexa än vad som framkommer i den allmänna debatten. Du behöver inte vara vårdexpert för att läsa den här boken, tvärtom den riktar sig kanske främst till dig som lekman eller intresserad allmänhet. Däremot måste du vara beredd att ta till dig en beskrivning av sjukvården bakom politiska pamfletter och enkla slogans.

 

ISBN : 9789189286795
Format : 128.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 160
Utgivningsdatum : 2021/05/11
Författare : Tomas Eriksson
Write Your Own Review
Du recenserar:Sjukhussjukan
Your Rating