Snidaren av Stig Bäckström

118 SEK
I lager
ISBN : 9789163790812
Språk : Svenska

Kåre, ett slags bydåre, är romanens huvudperson, där hela berättelsen serveras genom hans omogna psyke. Med ett dumslugt skarpsinne leker han katt och - råtta med polisen. Vad är verklighet - vad är inbillning? Kåre har ett enormt sifferminne och lever för sin hobby; att snida träfigurer, framförallt gamla politiker.

Med en svår barndom är Kåre extremt mammabunden – även efter hennes död. Hans far Reine och en äldre broder har tidigare mist livet under gåtfyllda omständigheter. Vid 26 års ålder är, förutom träsnideriet, Bigglesböcker och hallonsaft en viktig del i hans liv. Genom sitt omogna psyke och skeva verklighetsuppfattning går det upp för honom att träsnidarkniven duger till mer än att snida träfigurer. Helt övertygad om att modern bragts om livet får han en av sina vanliga "snilleblixtar." För som mamma alltid sa - var och en bör stå för vad han gjort.

SNIDAREN är en psykologisk kriminalberättelse där en bindning mellan förövare och offer uppstår. Kontrasten mellan Kåres snusförnuftiga upptagenhet av vardagens detaljer och den fysiska och psykiska tortyr han utsätter sitt offer för är skrämmande.

ISBN : 9789163790812
Format : 180.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 312
Utgivningsdatum : 2015/08/24
Författare : Stig Bäckström
Write Your Own Review
Du recenserar:Snidaren av Stig Bäckström
Your Rating