Ta kommandot över din bröstcancer av Eva Langlet

119 SEK
I lager
ISBN : 9789188751256
Språk : Svenska

Den här boken vänder sig till dig som drabbats av bröstcancer. Tyvärr är du inte ensam. Drygt 9000 kvinnor och ett fåtal män får beskedet varje år, och eftersom de flesta hunnit en bit upp i åren har de troligen arbetskamrater, släktingar eller vänner som gått igenom en bröstcancerbehandling. På gott och ont har man fått med sig andras erfarenheter till sin egen stundande behandling.

Boken är avsedd att ge en lättfattlig och saklig överblick över de olika faserna i behandlingen, men också finnas till hands när man undrar över något. Rubrikerna Vad händer i kroppen? och Vad kan man göra själv? går som en röd tråd genom boken. Dessutom finns ett avsnitt som tar upp lite av varje som mat, naturläkemedel, alkohol, vikt och rökning, men också sjukvårdens organisation.

En bröstcancerbehandling sträcker sig över flera månader och kan vara ordentligt tuff. Men, med egna kunskaper är det lättare att fråga och bli mer delaktig. Titeln antyder att kunskaper gör det lättare att förstå olika alternativ och att kunna stå ut med de avigsidor som är svåra att undvika. Och, inte minst komma igenom sin behandling. För igenom kommer man, vad man än tror inledningsvis.

Författaren är farmaceut och blev behandlad för bröstcancer 2013 och även 2017. Dessa erfarenheter, tillsammans med ett antal medi­cin ska faktaböcker, ligger till grund för boken. Förhoppningen är att även sjukvårdspersonal och anhöriga har glädje av boken och dess patientperspektiv.
Den första upplagan av denna bok kom 2014, men på några år hinner mycket hända när det gäller kunskaper och behandling av bröstcancer. Det har därför blivit dags för en revidering, men också att skriva ett antal nya avsnitt.

REVIDERAD OCH UTÖKAD UPPLAGA 2017

ISBN : 9789188751256
Format : 148.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 170
Utgivningsdatum : 2018/02/28
Författare : Eva Langlet
Write Your Own Review
Du recenserar:Ta kommandot över din bröstcancer av Eva Langlet
Your Rating